Extern

Peste 7 milioane de oameni au murit din cauza foametei

În timp ce toată planeta s-a axat doar pe coronvirus, în lume se moare din lipsa mâncării. Peste 7 milioane de oameni au murit din cauza foametei.

Advertisment
Advertisement

În timp ce toată planeta s-a axat doar pe coronvirus, în lume se moare din lipsa mâncării. Peste 7 milioane de oameni au murit din cauza foametei.

Există o nenorocire mult mai mare decât coronavirusul. Peste 7 milioane de oameni au murit din cauza foametei.

În plină pandemie de coronavirus, Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite vrea să facă un lucru extraordinară. Se pregătesc să strângă 6,8 miliarde dolari în următoarele luni, relatează Reuters. Acești bani sunt destinați evitării foametei, care în acest moment a luat viețile a șapte milioane de oameni. Potrivit reprezentanților PAM, până în acest moment s-au strâns 1,6 miliarde de dolari.  „Trebuie să strângem mult mai mulţi bani pentru a fi siguri că vom evita foametea (…) Coronavirusul a ucis 1 milion de persoane în acest an, însă foametea a luat 7 milioane de vieţi. Dacă nu rezolvăm (pandemia) COVID, numărul de decese provocate de foamete ar putea fi de 3, 4, 5 ori mai mare”, a declarat David Beasley, directorul executiv al PAM.

Advertisment

PAM a primit Premiul Nobel pentru Pace 2020

Instituția are sediul la Roma și oferă asistenţă unui număr de aproximativ 97 milioane de persoane din 88 de state în fiecare an. Potrivit reprezentanților instituției, situația în lume este alarmantă. Timp de câteva decenii spun aceștia foametea se mai ameliorase, iar acum e alimentată de conflictele şi schimbările climatice.  „Dacă vă gândiţi la bogăţia de astăzi de pe Pământ, nu ar trebui să vedem un singur copil flămânzind sau murind de inaniţie”, a mai precizat Beasley. De când a început pandemia de coronavirus, PAM a trimis transporturi medicale în peste 120 de ţări. De asemenea asociația s-a ocupat și cu servicii de transport pentru lucrătorii umanitari. Datorită PAM, 17,3 milioane de copii primesc zilnic o masă la şcoală. De asemenea, doar anul trecut au fost livrate 4,2 milioane de tone de alimente către regiuni şi ţări în nevoie. Săptămâna trecută, Programul Alimentar Mondial a primit, Premiul Nobel pentru Pace.

Advertisment

 

Advertisment
Advertisment