ActualitateExternStiri

Vaccinarea a salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Vaccinarea a salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa, susține OMS.

 

Advertisment

Vaccinurile împotriva Covid au salvat cel puțin 1,4 milioane de vieți în Europa, a declarat marți șeful regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), reamintind că virusul este „aici pentru a rămâne”, transmite Hotnews.

Advertisment

„Astăzi, 1,4 milioane de persoane din regiunea noastră – majoritatea în vârstă – se pot bucura de viață alături de cei dragi pentru că au luat decizia vitală de a se vaccina împotriva Covid-19″, a declarat Hans Kluge într-o conferință de presă online.

Potrivit datelor OMS, la 19 decembrie 2023, peste 277,7 milioane de cazuri de Covid-19 au fost raportate în regiunea care cuprinde 53 de țări, ducând la peste 2,2 milioane de decese.

„Doar prima rundă de vaccinare a salvat aproximativ 700.000 de vieți”, a spus medicul.

În perioada de iarnă, este esențial să ne protejăm pe noi înșine și pe cei mai vulnerabili. „Pe măsură ce învățăm să trăim cu Covid-19 și cu alte virusuri respiratorii, este absolut vital ca populațiile vulnerabile să fie la zi cu vaccinarea împotriva Covid-19 și a gripei”, a adăugat el.

Europa trebuie neapărat să continue să investească în sănătate, a insistat el. „Riscăm să fim nepregătiți pentru orice eventualitate excepțională, cum ar fi apariția unei noi variante mai grave a Covid-19 sau a unui agent patogen încă necunoscut”, a argumentat Kluge.

 

Advertisment
Advertisment