Actualitate

România e în doliu. A murit Draga Olteanu Matei

Ziua de 18 noiembrie 2020 va fi mereu în memoria tuturor românilor. A murit doamna teatrului și filmului românesc, Draga Olteanu Matei.

Una dinte cele mai mari actrițe pe care le-a avut România, Draga Olteanu Matei a murit. Actori celebri ai României își plâng colega.

România e în doliu. A murit Draga Olteanu Matei

În noaptea de 17 spre 18 noiembrie 2020, inima Dragăi Olteanu Matei a încetat să mai bată. Actrița s-a stins în urma unei hemoragii digestive, la spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Medicii au făcut tot ce le-a stat în putință să o țină în viață, dar toate eforturile lor au fost zadarnice. Draga a plecat într-un loc mai bun, unde va fi aproape de soțul său pe care l-a adorat. Dar și de cel mai bun prieten, marele Amza Pellea.

Mesaj sfâșietor din partea lui Florin Piersic

Potrivit cancan.ro, o altă mare stea a teatrului și filmului românesc,  Florin Piersic transmis un mesaj tulburător cu ocazia dispariției prietenei și colegei sale. „Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, mândrul tău – cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și fratelui tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea! Florin Piersic„, a scris marele actor pe Facebook.

amza si draga

Și Alexandru Arșinel o plânge pe Draga

„A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. Ea s-a retras la Teatrul Neamț, unde a format o echipă teatru și a participat la diferite concursuri. Președinta Festivalului de Umor Grigore Vasiliu Birlic de la Fălticeni. S-a retras într-o zonă a țării iubitoare de teatru și iubitoare de Draga Olteanu, Moldova.

“N-am să uit că renunța la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul”

Ea a fost foarte iubită în Piatra Neamț, de către publicul de acolo, de către forul conlucrător care a sprijinit-o în cât a stat ea acolo. O mare actriță. Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunța la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară.

E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artiști și actori dispar ușor, ușor. A jucat în multe creații. Chirița, scenariu realizat și jucat de ea. A realizat un succes deosebit și pe scenă și în film. (…) O mare actriță. Un om deosebit! Te gândești, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriță. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era așa cum era, era imensă”, a declarat Alexandru Arșinel.

 

 

 

Tags

Close