ActualitateEconomic

Domeniile în care poți lucra de acasă

Perioada de izolare menită să încetinească răspândirea pandemiei de coronavirus a făcut atât angajații, cât și angajatorii să regândească posibilitatea lucrului de acasă.

Advertisment
Advertisement

Din cauza pandemiei de Covid-19, foarte multe firme au adoptat metoda de lucru de acasă. Această situație i-a făcut atât pe salariați, cât și pe patroni să regândească posibilitatea menținerii acestei metode și după criză.

Marketing-ul, unul dintre domeniile în care poți lucra de acasă

Marketing-ul este un sector foarte cunocut, cu o multitudine de locuri de muncă disponibile. De la content writer până la specialist PPC, poți găsi cu ușurință un job potrivit pentru ține. Orice loc de muncă din acest domeniu poate fi de acasă. Ai nevoie doar de un laptop, ceva experiență relevantă și puțină creativitate.

Advertisment

În finanțe se poate munci de la domiciliu

Cu toate că majoritatea locurilor de muncă din sectorul financiar sunt desfășurate la birou, există și excepții. Partea de facturi, plăti și înregistrare a veniturilor unei firme poate fi realizată cu ușurință de acasă. Această perioadă a determinat companiile să adopte metoda de lucru remote, iar ea ar putea fi utilizată în continuare.

Advertisment

Domeniul IT-ului

Un alt sector în care îți poți găsi cu ușurință un loc de muncă de la domiciliu este IT-ul. Pentru a avea șanse de angajare, este necesară o certificare în domeniu și un minim de experiență. Printre multitudinea de joburi, se numără software developer, hacker etic sau programator.

Costomer service

În departamentul de servicii clienți se poate lucra cu ușurință și de acasă. Nu e necesară prezența la birou pentru a răspunde întrebărilor din partea clienților sau pentru ai îi ajută pe aceștia să rezolve anumite probleme. O limba străină reprezintă un mare avantaj în acest domeniu.

Vânzările

Dacă ești o persoană persuasivă, un loc de muncă în vânzări poate fi potrivit pentru ține. În prezent, acest domeniu se realizează în mare parte în mediul online. Astfel, vânzările reprezintă o șansă bună de îți găsi un job de tip remote. Ai nevoie doar de un laptop, un telefon și de o baza de date.

Advertisment
Advertisment