Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo pot fi anulate din cauza virusului

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi anulate în totalitate dacă vaccinul contra Covid-19 nu va fi găsit cât de curând posibil.

Din cauza virusului Covid-19, majoritatea activităților au fost amânate până când lucrurile revin la normal. Sportul este un domeniu care a pierdut mult în această perioadă. Toate activitățile sportive au fost oprite, iar acest lucru nu a bucurat prea multe persoane.

Jocurile Olimpice de la Tokyo riscă să fie anulate din cauza pandemiei

Jocurile au fost deja amânate până în 2021, dar este puțin probabil ca acestea să aibă loc până la urmă. În martie, Comitetul Olimpiadei Internaționale a anunțat că jocurile, care trebuiau să se desfășoare în luna iulie, vor fi amânate pentru un an.

Întrucât pandemia afectează în continuare lumea, îndoielile cu privire la anularea definitivă a evenimentului au început să apară.

Astăzi, președintele Asociației Medicale din Japonia, Dr. Yoshitake Yokokura, a făcut mai multe declarații. Acesta a spus că Jocurile Olimpice de anul viitor sunt posibile numai dacă ratele de infecție vor fi sub control în întreaga lume. Tot el a spus că i se pare dificil ca evenimentul să se țină dacă nu va fi dezvoltat un vaccin.

Oamenii de știință, care lucrează la un vaccin, au anunțat că va dura cel puțin un an sau mai mult timp pentru a dezvolta un vaccin sigur. De asemenea, sportivii olimpici tineri, puternici, nu ar fi în prima linie pentru vaccin. Prioritatea sunt cadrele medicale şi persoanele în vârstă.

Vor fi consecințe uriașe ale acestei decizii

Dacă Tokyo 2020 va fi definitiv anulat, atunci va fi a patra oară în istoria Jocurilor moderne în care un astfel de eveniment nu are loc.

Celelalte trei au fost anulate din cauza celor două Războaie Mondiale. Președintele comitetului de organizare a olimpiadei japoneze, Yoshiro Mori, nu a oferit prea multă încredere sportivilor că Tokyo 2020 va continua.

Anularea jocurilor ar reprezenta un regres major pentru cei 11.000 de sportivi olimpici și 4.400 de paralimpici care urmau să participe. Mulți având doar o singură șansă să ajungă la o astfel de olimpiadă. De asemenea, ar fi o lovitură financiară masivă pentru Japonia şi sponsori.