ActualitateExternSportStiri

Oscar Pistorius, eliberat condiționat la 11 ani de la uciderea iubitei sale

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Oscar Pistorius a fost eliberat condiționat la 11 ani de la uciderea iubitei sale.

 

Advertisment

Fostul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost eliberat condiţionat, la aproape unsprezece ani de la uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, un caz intens mediatizat pe întreaga planetă la momentul respectiv, notează Agerpres.

Advertisment

Oscar Pistorius, care a petrecut aproximativ opt ani şi jumătate în spatele gratiilor, a părăsit vineri dimineaţă închisoarea din Atteridgeville, de la periferia capitalei Pretoria şi se află “la domiciliul său”, a anunţat Departamentul Serviciilor Penitenciare din Africa de Sud.

În noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, atletul sud-african, astăzi în vârstă de 37 de ani, şi-a împuşcat mortal partenera, manechinul Reeva Steenkamp (29 de ani), trăgând mai multe gloanţe prin uşa băii camerei sale, în reşedinţa sa ultrasecurizată din Pretoria.

Cu un an înaintea acestui tragic eveniment, sextuplul campion paralimpic, supranumit “Blade Runner” din cauza protezelor sale de carbon, a intrat în legenda sportului, după ce a concurat alături de atleţi valizi în proba de 400 m din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, o premieră pentru un sportiv cu ambele picioare amputate.

Oscar Pistorius a fost condamnat în 2014, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare pentru ucidere involuntară, la finalul unui proces care a durat mai multe luni, transmis în direct la televiziune.

 

 

 

Advertisment
Advertisment