ActualitateshowbizSportStiri

Ce spune Carmencita Constantin, președinta Federației de Gimnastică, despre Octavian Bellu. ”Eu nici nu aş vrea un nou Octavian Bellu”

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Carmencita Constantin, președinta Federației Române de Gimnastică, a vorbit despre sportul care a adus numeroase medalii României, dar și despre antrenori.

Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, a declarat, pentru Agerpres, că în momentul în care a preluat conducerea instituţiei a remarcat că gimnastica românească a fost “devalizată” de marii săi antrenori, care au acceptat în timp să lucreze în condiţii mult mai bune peste hotare

Advertisment

“Fiind plină de rezultate la scară mondială decenii întregi, gimnastica românească sigur că a creat un portofoliu de antrenori pe care i-au ofertat foarte multe ţări, care azi sunt în ierarhia mondială. Eu când am venit, am găsit federaţia, ţara, devalizată de marii antrenori. Iar situaţia actuală ar putea să dea semne de îmbunătăţire pentru că sunt foarte mulţi antrenori români dornici să revină acasă. Dar cu condiţia să aibă infrastructura cu care să lucreze. Pentru că în toţi aceşti ani de când au plecat din ţară, în toată lumea, ca în toate domeniile, gimnastica nu a stat pe loc. S-au dezvoltat aparate de metodică, sălile au cu totul altă configuraţie, metodele de lucru sunt altele la toate grupele de vârstă”, a afirmat Carmencita Constantin.

Advertisment

Întrebată când va avea gimnastica un nou Octavian Bellu, cel mai titrat antrenor al sportului românesc din toate timpurile, președinta Federației Române de Gimnastică a răspuns:

“E foarte, foarte greu… Tavi este un cumul de calităţi… şi vă spun sincer, eu nici nu aş vrea un nou Octavian Bellu. E frumos să lăsăm unicităţile şi figurile emblematice cu ceea ce au avut ei special. E foarte greu să te gândeşti cum să mai faci un Tavi Bellu şi Mariana Bitang… Dincolo de rezultatele lor fabuloase, să ne gândim la viziunea lor fantastică atunci când au început proiectul ‘Ţară, ţară vrem campioane’ finanţat de OMV Petrom. Când l-au început, în plină glorie, gândindu-se la viitor. Şi simţind dinainte ce va lipsi, ce va trebui. Ei sunt singurii care au alergat pentru o sală nouă de gimnastică. La ora actuală sala Dinamo e cea mai modernă chiar dacă nu e încă terminată, că nu are încă zona de recuperare făcută.. şi e păcat că nu e terminată. Şi vedem bine că problema infrastructurii afectează enorm sportul de performanţă, şi la fel şi pe cel de masă”.

 

 

Advertisment
Advertisment