Stil de viață

Cele mai bune preparate din ied pentru masa de Paște

Ce-ar fi dacă anul acesta de Paște ați schimba carnea de miel cu cea de ied? Veți avea cele mai bune mâncăruri pe masa festivă.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

V-ar surâde ca anul acesta de Paște să fiți aplaudată pentru două preparate delicioase din carne de ied? În plus, aceeastă carne este extrem de sănătoasă.

Cele mai bune preparate din ied pentru masa de Paște

Pentru a realiza o minunată ciorbă de ied, aveți nevoie de cap, gât și o pulpă superioară de ied. De asemenea, vă mai trebuie 1 ceapă, 4 morcovi medii, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină mică, 1/2 ardei kapia. Dar și 3 linguri cu orez, 2 gălbenușuri, 200 ml smântână, sucul de la o lămâie, sare, 1/4 linguriță cu boabe de piper, tarhon. Spălați bine carnea, apoi o curățați de pielițe. Se pune în oală, se adaugă apă și se pune la fiert. Aveți grijă să luați spuma. Puneți și sare și boabe de piper în apa în care fierbeți carnea, iar după zece minute puneți și orezul.

Advertisment

Căliți ceapa, împreună cu morvocii tăiați, un sfert de țelină și ardeiul kapia. Acestea se pun lângă carne alături de legumele necălite când carnea e pe jumătate fiartă. Lăsați până când carnea e fiartă. Alegeți apoi carnea, apoi puneți  tarhonul, sucul de la o lămâie, orezul și carnea și se mai fierbe încă zece minute. Dregeți la final cu gălbenușurile amestecate cu smântână și un polonic cu ciorbă caldă.

Advertisment

Cu friptura de ied veți avea un succes garantat

Ai nevoie de o friptură cu totul senzațională, al cărei gust să fie inconfundabil? Care nu are nevoie de mare pregătire? Cea de ied este tot ce vă trebuie. Pentru a o obține, aveți nevoie de pulpele iedului, coaste, 2 cepe roșii, 6-8 căței de usturoi, 1 măr mare sau 2 mai mici, ulei. Plus 1 cană cu vin alb, 1/2 cană cu apă, sare, piper, cimbru uscat.

Puneți ulei pe fundul tăvii, apoi așezați carnea de ied, după ce ați condimentat cu sare, piper, cimbru uscat. Pentru un gust desăvârșit, puneți felii de mere printre bucățile de carne, cățeii de usturoi tăiați în jumătate pe lungime și felii de ceapă. Turnați vinul și apa și acoperiți cu o folie de staniol. Introduceți la cuptor și stropiți din când în când cu sucul din tavă. Luați folia și lăsați să se rumenească. Pentru un plus de savoare, mâncați alături de o salată verde cu multă lămâie.

 

Advertisment
Advertisment