Stil de viață

Strategii de păstrare a siluetei de Paște

Prilej de mare bucurie și desfătare culinară, masa de Paște reușește de multe ori să aducă câteva kilograme în plus. Iată câteva strategii de păstrare a siluetei de Paște.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Masa de Paște nu trebuie să vă aducă necazuri cu sănătatea. De aceea, vă sunt necesare câtev strategii de păstrare a siluetei de Paște.

Strategii de păstrare a siluetei de Paște

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie ținut cont înainte de a vă așeza la tradițională masă de Paște este să beți un pahar mare cu apă rece. Pentru a nu avea probleme cu greutatea nu amestecați grăsimile cu carbohidrații. De exemplu, evitați combinațiile de tip sarmale cu mămăligă și smântână, carne de porc grasă cu cartofi. Mai mult, nu se recomandă ca dulciurile și cozonacul să fie consumate la finalul mesei.

Advertisment

Dulciurile se consumă dimineață

Cu alte cuvinte, ca totul să fie sub control mâncarea trebuie planificată pe parcursul întregii zile. Esențial ar fi ca de fiecare dată când consumăm carne grasă să avem alături o salată verde cu multă zeamă de lămâie și eventual puțin hrean. Astfel digestia decurge normal iar absorbția grăsimilor saturate este redusă. Cât privește dulciurile acestea se recomandă a fi consumate dimineața, dar fără să fie asociate cu lapte sau iaurt. După fiecare pahar de alcool ar fi minunat dacă ați bea trei pahare cu apă și nu băuturi carbozagoaze sau sucuri dulci.

Advertisment

Legume și fructe din belșug

Încercați pe cât posibil să uitați de ciorbele grase, supele cu tăiței, aluaturile umplute cu brânză sau carne, budincile sau peștele cu maioneză, brânzeturile topite sau fermentate, mezelurile, afumăturile.  Optați pentru consomeuri, carne sau pește la grătar, legume fierte, salate asortate, telemea, brânză de vaci amestecată cu verdețuri și condiment, ouă, șuncă slabă, piept de pui sau curcan, fructe la dicreție, prăjituri uscate, înghețată dar fără frișcă. Și, atenție! E important să mâncați la o masă un singur tip de proteine.

 

 

 

Advertisment
Advertisment