ActualitateshowbizStiri

FOTO / Chef Florin Dumitrescu i-a oferit aseară cuțitul de aur lui Laurențiu Neamțu, românul care a gătit pentru Céline Dion și Michael Jordan

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ieri seară, la Chefi la cuțite, Florin Dumitrescu i-a acordat cuțitul de aur lui Laurențiu Neamțu, concurentul de 35 de ani din Brașov cu o experiență culinară impresionantă.

În aceeași ediție, Sorin Bontea a obținut o nouă victorie la jocul de amuletă, care a fost de data aceasta jurizat de Horia Brenciu.

Advertisment

Aseară, la finalul show-ului culinar, Laurențiu Neamțu a obținut cuțitul de aur de la Chef Florin Dumitrescu, grație unui preparat executat foarte bine: mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate, învelit în prosciutto. ”Visam la acest moment în care mi se va oferi cuțitul de aur. Sper să mai am șansa să gătesc preparate cât mai plăcute pentru ei”, a declarat Laurențiu. ”Sunt fascinat de faptul că ai reușit să faci o farfurie de genul acesta într-o oră. Felicitări!”, i-a spus Chef Dumitrescu fericitului concurent.

Advertisment

”Pasiunea mea pentru bucătărie a început de la o vârstă fragedă, tatăl meu fiind bucătar și lucrând la evenimente private. De la vârsta de 12 ani lucram alături de el. Apoi, de la 19 ani, am plecat din România. Am lucrat ca bucătar patru ani în Cipru, apoi opt ani în America, unde am gătit la restaurante cu stele Michelin din New York, dar și la un country club din Florida, unde taxa de membru era de 160.000 de dolari și unde veneau numai vedete: de la Céline Dion la Justin Bieber. Am gătit și la nunta lui Michael Jordan la clubul alăturat”, a povestit Laurențiu.

”La un astfel de country club mâncarea pe care o faci trebuie să aibă peste 3 stele Michelin”, a subliniat Chef Dumitrescu. ”Ascultându-i povestea și văzând farfuria din fața mea, am zis: <El e!>. Am prins peștișorul de aur! Este cel mai puternic concurent din istoria Chefi la cuțite pe baza CV-ului. Și e al meu!”, a punctat Chef Dumitrescu, încântat de alegerea lui.

Tot aseară, Chef Sorin Bontea a obținut o victorie prețioasă la un joc de amuletă extrem de solicitant: cei trei jurați și Silviu Nedelea, un fost concurent de elită al show-ului culinar, au avut de gătit câte un preparat la fiecare 11 minute. Horia Brenciu, invitatul care s-a bucurat de o degustare maraton cu 20 de preparate, a decis, la final, să-i ofere amuleta lui Sorin Bontea.

Arena preselecțiilor a primit în ediția de aseară și vizita unor campioni: Cătălin Bordea și Nelu Cortea, câștigătorii America Express, i-au surprins pe cei trei jurați cu un preparat inedit. Bordea și Cortea au pregătit un platou cu slănină și banane, mixul fiind o dedicație pentru Chef Cătălin Scărlătescu, fostul lor adversar de la America Express, care alesese pentru ei, în timpul competiției, poreclele ”Slană” și ”Banană”.

Momentul a fost savurat din plin de cei trei Chef-i, combinația originală de ingrediente stârnind hohote de râs. Săptămâna viitoare, luni, marți și miercuri, de la 20:30, la Antena 1 și pe AntenaPLAY, luptele pentru amuletă, dar și preselecțiile cu farfurii savuroase și povești surprinzătoare continuă la Chefi la cuțite.

Advertisment
Advertisment