Politică

Guvernul Orban Vine cu Informații Utile

Se asigură cetățenii că există suficiente fonduri europene pentru a acoperi lipsurile formate în această perioadă de criză

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Fondurilor Europene vine în atenția cetățenilor României cu informații de preț. Românii nu mai trebuie să își facă probleme din cauza că se folosesc prea mulți bani în această perioadă de epidemie.

Acesta susține că toate cheltuielile generate de apariția coronavirusului pot fi acoperite ușor. Banii europeni reprezintă sursa de baza în acest sens.

Advertisment

Guvernul susține că sunt bani suficienți pentru șomajul tehnic

În ceea ce privește șomajul tehnic o parte din cheltuieli vor fi suportate prin Programul Operațional Capital Oman. Acesta pune în prim plan suma de 300 de milioane de euro disponibilă într-o prima etapă.

Advertisment

Plățile vor fi făcute în curând iar începând cu luna mai se vor trimite cererile de decontare. În funcție de cerințele care apar în această perioadă se vor solicita mai mulți sau mai puțini bani europeni.

De asemenea, se vor deconta și echipamentele medicale din fondurile europene. S-a discutat și cu Ministerul Sănătății. Se pot aloca fonduri în valoare de 350 milioane de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție.

Banii europeni ajutor de preț

Se observă o flexibilizare a beneficiarilor eligibili în această perioadă. Având în vedere că țara noastră se află într-o situație de urgență fondurile europene reprezintă o mană cerească pentru România.

În plus, se face o analiză atentă pentru a facilita primirea fondurilor care să ajute firmele să își reînceapă activitatea după ce se va reuși limitarea răspândirii coronavirusului în comunitate.

Din fondurile europene se acoperă și cheltuielile pentru pachete de alimente și pachete ce conțin produse de igienă. 250 de milioane de euro sunt puse la dispoziție pentru aceste cheltuieli dar și pentru a oferi un real sprijin persoanelor în vârstă.

În lupta împotriva coronavirusului se impun noi măsuri și se dau noi legi care să restricționeze libertatea oamenilor de a umbla pe străzi . În aceste zile cea mai bună metodă de prevenție este să stăm în casă.

Cei care nu se supun legislației riscă amenzi uriașe. Noile dispoziții ne atrag atenția prin rigurozitate. Se poate prelungi starea de urgență dacă lucrurile nu se îmbunătățesc în scurt timp. În acest context se pot suspenda anumite legi și pot apărea peste noapte alte măsuri restrictive.

Ordonanțele de urgență au scopul de a veni în sprijinul cetățenilor pentru a le proteja sănătatea. Securitatea personală a cetățenilor ocupă un prim plan.

Oficialitățile fac tot ceea ce pot pentru a stopa răspândirea virusului. Medicii și polițiștii fac eforturi uriașe zi de zi și merită tot respectul nostru, al tuturor.

Advertisment
Advertisment