ActualitateExternPoliticăStiri

Ce spune Donald Trump despre inculparea sa

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Fostul preşedinte al SUA Donald Trump, în vârstă de 76 de ani, a pledat marţi nevinovat la acuzaţiile aduse împotriva lui în cadrul unei audieri penale istorice la un tribunal din New York. Lăsat liber fără control judiciar, Donald Trump a făcut numerroase declarații referitoare la inculparea sa.

Donald Trump a pledat nevinovat pentru falsificarea unor documente contabile într-un proces penal care a stârnit pasiuni în SUA. În această audiere fără precedent pentru un fost preşedinte american, el a pledat nevinovat în cazul celor 34 de capete de acuzare aduse împotriva sa de procurorul Alvin Bragg.

Advertisment

Lăsat liber fără control judiciar, Donald Trump va încerca să facă totul pentru a evita un proces în ianuarie 2024, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidenţiale pe care speră să le câştige, transmite Agerpres. Judecătorul Juan Merchan a spus că un proces penal ar putea începe în ianuarie anul viitor, avocaţii lui Donald Trump prezenţi la audiere preferând primăvara anului 2024.

Advertisment

Întors la reşedinţa sa Mar-a-Lago din Florida, Donald Trump a calificat marţi seara inculparea sa oficială în faţa unui tribunal din New York drept o “insultă la adresa naţiunii”, transmite Agerpres.

“Singura crimă pe care am comis-o este să apăr cu curaj naţiunea noastră împotriva celor care încearcă să o distrugă”, şi-a asigurat fostul preşedinte american susţinătorii.

“Niciodată nu mi-am imaginat ca acest lucru să fie posibil în America”, a mai spus el.

“Este o ingerinţă electorală masivă”, a denunţat Donald Trump.

Advertisment
Advertisment