Economic

Micro-influencerii au devenit preferații brandurilor

În 2020, 78% dintre marketeri spun că preferă să colaboreze cu micro-influencerii. Acest lucru a fost o constatare a unui raport anual realizat de Linqia.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pentru afacerile mici, influencer marketing poate fi un mod eficient de a-și promova marca și produsele. Întreprinderile acestea mici au adesea bugete de marketing limitate, deoarece încă nu și-au făcut un renume pe piață.

Prin încrederea în recomandările influencerului, acest tip de marketing poate fi un mod rentabil pentru branduri de a-și dovedi valoarea unei audiențe numeroase.

Advertisment

Micro-influencerii au devenit preferații brandurilor în acest an

Aceștia pot ajuta firmele ca produsul și serviciile lor să ajungă la numeroase persoane și, în cele din urmă, pot contrubui la vânzarea acestora. În general, influencerii pot oferi brandului pe care îl promovează reputație și credibilitate.

Advertisment

Ceea ce este interesant în raportul realizat de Linqia este că marketerii optează pentru micro-influenceri în campaniile lor de marketing. Aceștia nu se mai concentrează ca în trecut pe influenceri celebri. Astfel, 78% dintre participați au declarat că în 2020 ar dori să lucreze cu influenceri mai mici.

Micro-influencerii au o comunitate pe rețelele de socializare cu un număr de urmăritori cuprins între 2.000 și 50.000. Acestora le lipsește vizibilitatea în comparație cu influencerii mari.

Ceea ce îi face să iasă în evidență este faptul că se concentrează pe o anumită nișă din marketing. Asta ajută marketerii să își dea seama rapid dacă influencerul se potrivește sau nu cu imaginea brandului.

Influencerii continuă să aibă impact

Instagram este pe primul loc printre platformele de socializare în acest tip de marketing. Respondenții la sondajul Linqia recunosc importanța enormă a acestei rețele de socializare.

Drept urmare, aproape 100% dintre respondenți au spus că intenționează să folosească Instagram pentru influencer marketing în 2020. Linqia a declarat că anul acesta vom vedea o creștere mai mare și un impact mai profund al influencerilor pe platformele online.

În urma acestui raport s-a ajuns și la o concluzie importantă pentru branduri. Acestea trebuie să rămână competitive și să se axeze pe creșterea vizibilității. În consecință, trebuie apelat la o gamă largă și diversificată de influenceri.

Advertisment
Advertisment