Economic

E oficial! Violenta Alexandru spune că pensiile cresc de la 1 septembrie

Chiar dacă încă nu se știe cu cât se vor majora, Violeta Alexandru spune că pensiile cresc de la 1 septembrie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Autoritățile s-au hotărât. Pensiile cresc de la 1 septembrie. Violeta Alexandru nu știe însă să spună cât va fi majorarea.

E oficial! Violenta Alexandru spune că pensiile cresc de la 1 septembrie

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat oficial. Pensiile cresc de la 1 septembrie. Cât va intra însă în buzunarul pensionarilor, rămâne încă un mister. „Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie, şi o determinare pe care le avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a spus Violeta Alexandru.

Advertisment

Decizia finală va fi luată după evaluarea de la Ministerul Finanțelor

Ultimul cuvânt îl va avea însă Ministerul Finanțelor, a mai spus Violeta Alexandru: „Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica tot ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”.

Advertisment

Vestea bună este dată și de Ludovic Orban

Și Ludovic Orban susține că pensia minima urmează să crească cu același procent cu care va crește și punctul de pensie. Ce înseamnă asta? Că e posibil ca punctul de pensie să crească cu 14 procente, așa cum este ultimul procent avansat de Guvern.

În acest sens, și pensia minimă va crește cu același procent de la 1 septembrie. Mai concret, pensia minimă care acum este de 704 lei pe lună va fi 802,5 lei. Adică românii vor avea pe lună mai mult cu 100 de lei. În condițiile în care legea spune că punctul de pensii trebuie majorat cu 40 de procente.

 

Advertisment
Advertisment