Economic

Scenariu apocaliptic. Alocațiile ar putea fi oprite

Violeta Alexandru vine cu un scenariu îngrozitor. Alocațiile ar putea fi oprite. Ar fi cea mai mare nenorocire pentru copii.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Nici nu au apucat bine să se bucure părinții și copiii de vestea că alocațiile se dublează, că Violeta Alexandru le taie elanul. Alocațiile ar putea fi oprite.

Scenariu apocaliptic. Alocațiile ar putea fi oprite

Violeta Alexandru vine cu o veste care dă peste cap viața tuturor părinților. Alocațiile ar putea fi oprite. Motivul? De vină ar fi Ordonanța de Urgență pe tema alocațiilor. Ministrul Muncii spune că, în cazul în care PSD ar  dori să o modifice, ar urma să fie blocate plățile destinate copiilor.

Advertisment

”Vom dubla alocațiile de așa manieră ca ele să fie acoperite de posibilitățile bugetului. Am parcurs procedură care trebuia parcursă pentru publicarea în Monitorul Oficial. Dacă PSD face acest lucru, se vor opri plățile pentru copii. Ca să înțelegem care este consecința. Din punctul nostru de vedere, începând de mâine, Ordonanța își are aplicare în practică.

Advertisment

Asta înseamnă că ne apucăm de organizat sistemul de plăți pentru creșterea prevăzută în OUG. Orice măsură ia PSD, înseamnă oprirea, blocarea acordării de sume suplimentare în alocație. Conform OUG adoptată de Guvernul Orban”, a menționat Violeta Alexandru.

PSD va trebui să spună de ce nu s-a ținut de cuvânt

Dacă acest lucru se va întâmpla, spune Violeta Alexandru că PSD-iștii vor trebui să le explice românilor de ce măririle nu au avut loc, așa cum s-a promis.

„Dacă PSD își permite acest lucru și vrea să nu mai acordăm acești bani copiilor doar ca să facă un joc politic, va trebui să le răspundă românilor de ce în luna următoare copiii nu vor primi sumele mărite conform OUG și explicațiile trebuie căutate la ei. Fundamentarea pe care am făcut-o până la mărirea cu 100% este una bazată pe posibilitățile bugetului. Nu înțelegem să punem în discuție, că nu este cazul, hotărârea CCR, ci am aplicat-o în relații cu posibilitățile bugetului.

Orice tentativă a PSD de a bloca sau de a schimba textul ordonanței, înseamnă să oprim plățile pe care, în acest moment, le avem în organizare a fi făcute și PSD va trebui să răspundă pentru acest lucru.”, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

 

Advertisment
Advertisment