Economic

Creștere semnificativă pentru prețul combustibilului

Petrolul se află la cea mai r idicată cotație din ultimele cinci luni.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Prețul combustibilului va înregistra o creștere importantă. Contractele futures pentru petrolul Brent au finalizat tranzacțiile de marți la cel mai mare nivel atins de la începutul lunii martie.

Acestea sunt susținute de faptul că politicienii ar face progrese în discuțiile privind noul pachet de măsuri de revigorare a economiei SUA. De asemenea, sunt susținute de speranțele privind limitarea răspândirii Covid-19, potrivit Reuters.

Advertisment

Crește prețul combustibilului

Prețul petrolului Brent a crescut cu 28 de cenți, ceea ce înseamnă 0,6%, ajungând la 44,43 dolari pe baril. Acest nivel este cel mai mare atins după data de 6 martie. De asemenea, cotația petrolului WTI, etalon pe piața din SUA, a urcat cu 69 de cenți, respectiv 1,7%. A ajuns astfel la 41,70 dolari pe baril, cel mai mare nivel atins după 21 iulie.

Advertisment

Pe durata tranzacțiilor, amândoi indicii erau cotați la cele mai ridicate niveluri de la începutului lui martie. “Prețurile petrolului au urcat ca urmare a speranțelor privind programul de stimulare și a publicării unei noi serii de date economie pozitive.

Acestea au indicat că redresarea activităților din industria prelucrătoare a continuat în luna iunie”, a spus un analist la firma OANDA din New York. Negocierile dintre democrații din Congres și Casa Albă în privința noii serii de măsuri economice au început să avanseze. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că părerile celor două părți sunt încă diferite, informează liderul democraților din Senat.

În ceea ce privește coronavirusului, numărul infectărilor noi din Statele Unite a scăzut sub 50.000 pe durata weekendului. Asta s-a întâmplat ultima dată la începutul lunii iulie. Cu toate că prețul petrolului crește, traderii susțin că acesta continuă să fie presat de temerile privind apariția unui nou val de Covid-19.

Un nou val de coronavirus la nivel mondial ar împiedica redresarea cererii chiar într-o perioadă în care producătorii cresc livrările.

Advertisment
Advertisment