Economic

Anunț important din industria auto

Informații notabile vin din industria de autovehicule rutiere. Aceasta ar putea reporni în luna aprilie.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Coronavirusul a dus la numeroase probleme în sectorul economic. Foarte multe firme au fost nevoite să își suspende activitatea. Unele au recurs chiar la suspendarea anumitor contracte de muncă.

Industria auto ar putea reporni curând

Majoritatea societăților din domeniu și-au suspendat activitatea după evoluția rapidă a pandemiei de coronavirus. Multe fabrici cu sedii în Europa ar trebui să își reînceapă lucrul în această lună.

Advertisment

În cazul în care nu se prelungește această perioadă de suspendare, societăți precum VW Fiat, Toyota sau Daimler ar trebui să își reia activitatea până la sfârșitul lui aprilie.

Advertisment

Aston Martin a stopat producția în Marea Britanie până pe 20 aprilie. Grupul BMW a suspendat activitatea din fabrici până la sfârșitul acestei luni. Daimler ar trebui să își reia producția în perioada 20-22 aprilie.

Totodată, Ferrari ar urmă să își reia activitatea pe 14 aprilie. Același lucru se aplică și la unitățile Fiat din Italia. Pe de altă parte, la fabrica din Polonia a aceluiași constructor, producția este suspendată până pe 10 aprilie.

Ford a prelungit perioada de suspendare activității în cele mai multe fabrici din Europa până pe 4 mai. Honda a suspendat producția pe termen nelimitat. Conform anunțului firmei, producția se va relua în funcție de sfaturile autorităților.

Hyundai a informat că uzina sa din Cehia va reîncepe activitatea pe 14 aprilie

Jaguar Land Rover și-a suspendat lucrul din Marea Britanie până pe 20 aprilie. Nissan a închis toate unitățile din Marea Britanie și Spania pentru întreaga luna.

Grupul PSA a informat că reluarea activității se a relua treptat. Acesta fabrică Peugeot, Citroen, DS, Vauxhall și Opel. Grupul Renault a suspendat activitatea din Europa, urmând ca aceasta să fie reluată atunci când situația va permite.

Toyota ar trebui să își reînceapă producția în data de 20 aprilie, iar Volvo pe 14 aprilie. Cât despre cel mai mare producător din Europa, grupul Volkswagen, acesta ar urmă să își reia activitatea pe 19-20 aprilie.

Pe de altă parte, Porsche, Bugatti și Seat nu au adus informații referitoare la reluarea activității.

Advertisment
Advertisment