Tehnologie

Top 3 Camere Pentru Vlogging: Cum Poți Deveni Vlogger în 2020

În era digitală, dacă vrei să faci bani online trebuie să livrezi conținut de calitate, iar pentru acest lucru vei avea nevoie de două lucruri: inspirație și echipamente performante.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Alegerea camerei cu care vei înregistra conținutul poate fi o sarcină extrem de dificilă. Acest lucru se datorează în special faptului că majoritatea producătorilor se adaptează constant nevoilor acestui segment de piață. Cu toate acestea, micile detalii sunt cele care fac diferența. De asemenea, aceste detalii care te vor ajuta să câștigi încrederea publicului tău țintă dacă vrei să devii youtuber.

Cum alegi camera potrivită pentru vlogging

În primul rând, dacă nu ai făcut-o deja, va trebui să stabilești modul în care vei livra conținutul. Este vorba despre videoclipuri filmate afară sau în casă? Vei merge sau vei sta? vei face moto vlogging sau vei merge pe bicicletă?

Advertisment

Toate acestea sunt întrebări pe care trebuie să ți le pui încă dinainte de a achiziționa echipamentele de care vei avea nevoie.

Advertisment

De exemplu, dacă nu plănuiești să faci din vlogging o meserie, nu are rost să investești într-o cameră scumpă… poți folosi chiar camera telefonului pentru a te înregistra.

Pe de altă parte, dacă vrei să renunți la jobul 9 to 5, și să lansezi un daily vlog, ia în considerareo cameră mică, portabilă, pe care să o poți transporta cu ușurință oriunde ai merge. Iar exemplele pot continua, dar sper că ai înțeles ideea… Alege o cameră potrivită pentru scopul vlogului tău.

Top 3 camere pentru vlogging în 2020

Acum că am clarificat caracteristicile după care îți vei alege echipamentul, iată totușu câteva dintre cele mai populare camere pentru vlogging în 2020:

#1. Canon PowerShot G7 X Mark III

Canon G7X este una dintre cele mai utilizate camere de vlogging din toate timpurile. Noul model este echipat în plus cu capabilitatea de a înregistra 4K uncropped, dar și cu o intrare pentru microfon.

#2. Sony A6400

Camerele Alpha de la Sony sunt de foarte mult timp pe piață și au deja o poziție bine conturată în rândul vloggerilor din întreaga lume. Modelul A6400 vine echipat cu înregistrare 4k, dar și suport pentru S-log3 și S-log2.

#3. Canon EOS M6 Mark II

Dacă plănuiești să te filmezi în modul selfie, aceasta este camera perfectă. Vine dotată cu extrem de multe capabilități și, în plus, este ușoară și are dimenisuni relativ ușoare. Mulți consideră ca aceasta este „regina” camerelor pentru vlogging.

Cât de calitative trebuie să fie videoclipurile tale

Nu este nevoie de 4K pentru a avea un vlog de succes. Atât timp cât conținutul tău este pe placul celor care se uită, vei observa că aceștia te vor „ierta” și vor accepta și videoclipuri de calitate mai slabă. Cu toate acestea, minimul recomandat este de  Full HD (1080p), iar astfel tu vei demonstra că îți respecți publicul, iar ei se vor bucura de conținut de calitate.

Mai importante decât camera în sine, sunt topicurile pe care le vei dezbate pe blog și strategia de creștere a canalului tău. Dar cu siguranță vei învăța pe parcurs, iar dacă vei fi constant, vei câștiga suficient de mulți urmăritori încât să poți fi vlogger de meserie.

Advertisment
Advertisment