Tehnologie

O actualizare recentă a Adobe Lightroom şterge fotografiile şi presetările

Se pare că vara aceasta este una mai greu de surmontat pentru giganţii din IT. După Microsoft, Apple, Google acum o comite şi Adobe cu un update problematic pentru Lightroom.

Adobe a infuriat utilizatorii aplicației sale Lightroom pe iOS și iPad OS în această săptămână. Cum? Printr-o actualizare recentă a Adobe Lightroom care a şters fotografiile și presetările în timpul unei actualizări a aplicației. Ștergerea este permanentă și s-a realizat fără a da un avertisment prealabil.

După cum raportează PetaPixel, Adobe a lansat o actualizare (versiunea 5.4) pentru aplicația sa Lightroom la începutul acestei săptămâni, dar un efect secundar al instalării a văzut că toate fotografiile care nu erau deja sincronizate cu platforma cloud Adobe sunt șterse. Același lucru este valabil și pentru orice presetări care nu au fost sincronizate. Reclamațiile utilizatorilor au început să apară rapid pe site-ul de asistență al comunității Adobe, unii disperați să-și recupereze fotografiile după problematica actualizare recentă a Adobe Lightroom.

Pierderile utilizatorilor nu pare să impresioneze Adobe

Cu toate acestea, ca răspuns, reprezentantul oficial Adobe, Rikk Flohr a confirmat cel mai mare rău: „Suntem conștienți că este posibil ca unor clienți care s-au actualizat la Lightroom 5.4.0 pe iPhone și iPad să le lipsească fotografii și presetări care nu au fost sincronizate în cloud. Știm că unii clienți au fotografii și presetări ce nu pot fi recuperate. Ne cerem sincer scuze faţă de cei care au fost afectați de această problemă”.

Versiunea mai nouă nu remediază problema veche

O nouă versiune de Lightroom mobil (5.4.1) pentru iOS și iPad OS a fost lansată acum, care nu mai provoacă această problemă. Instalarea versiunii 5.4.1 nu va restabili fotografiile sau presetările pierdute pentru clienții afectați de problema introdusă la 5.4.0.

Ar fi imposibil pentru Adobe să compenseze utilizatorii în mod eficient. Mai ales atunci când fotografiile potențial  unice au fost pierdute definitiv. Incidentul va lăsa un gust amar multor utilizatori și va pune un semn de întrebare cu privire la cât de mult aceştia pot avea încredere în Adobe şi serviciile sale, pentru a-și păstra fotografiile în siguranță.