Tehnologie

Anunț de ultim moment despre RCS-RDS! Toti utilizatorii sunt vizați

Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a făcut un anunț de ultim moment despre rețeaua de telefonie mobilă RCS-RDS. Potrivit măsurătorilor, toți utilizatorii sunt vizați în mod direct de rezultat!

Advertisment
Advertisement
efume.ro

ANCOM- Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a realizat un studiu în cadrul căruia a măsurat ce acoperire au rețelele mobile din România la metrou. Potrivit informațiilor, RCS-RDS s-a clasat pe primul loc, iar Telekom pe ultimul.

ANCOM, anunț de ultim moment despre RCS-RDS

Astfel, potrivit raportului detaliat, există o acoperire de 99% a reţelei RCS-RDS în stațiile de metrou, în timp ce în tuneluri rezultatele au arătat o acoperire de 90% pentru RDS-RCS, 88% pentru Orange, 87% pentru Vodafone şi doar 66% pentru Telekom Mobile.

Advertisment

„Având în vedere că metroul este una dintre principalele soluţii de transport pentru mulţi bucureşteni, în 2021, pe lângă campania de monitorizare pe care o desfăşurăm în fiecare an, am decis să măsurăm acoperirea cu semnal de voce mobilă şi în subteran. Astfel, am actualizat platforma aisemnal.ro cu rezultatele măsurătorilor, care indică o acoperire cumulată a reţelei de metrou din Bucureşti de 99% cu servicii de voce mobilă”, a precizat Cristin Popa, director executiv al Autorității Naționale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii

Advertisment

Cristin Popa: „Ne propunem să lărgim aria măsurătorilor efectuate”

„Ca o continuare a campaniilor desfăşurate în anii trecuţi, în 2021 am realizat măsurători doar în acele localităţi în care am fost notificaţi de către operatori că au fost aduse îmbunătăţiri semnificative din punct de vedere al acoperirii cu servicii de voce, prin instalarea de noi site-uri sau modernizarea celor existente. Aisemnal.ro a fost actualizat şi cu aceste noi date punctuale. Pentru anul acesta, ne propunem să lărgim aria măsurătorilor efectuate şi, pe lângă realizarea măsurătorilor la nivel naţional ce conţin inclusiv detaliile de roaming involuntar, acoperirea cumulată şi traseele metroului din Bucureşti, să verificăm nivelul de semnal pe infrastructura de căi ferate”, a mai adăugat directorul executiv ANCOM, Cristin Popa.

Advertisment
Advertisment