Tehnologie

Învață Programare și Obține un Job Bine Plătit După Pandemie

Carantina poate fi plăcută sau neplăcută. Depinde doar de noi cum alegem să ne petrecem timpul. Iată câteva resurse online pentru a învăța programare pe perioada pandemiei de COVID-19.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În ziua de astăzi, aproape că nu există persoane în România care să nu interacționeze cu codul în fiecare zi. Fie că ne dăm sau nu seama, programarea face parte din viața noastră.

Înțelegerea unui limbaj de programare poate fi un skill extrem de important. Învățând aceste tehnologii, vei putea crea jocuri, website-rui, aplicații, sau chiar participa la proiecte mult mai importante.

Advertisment

Ce limbaj de programare ar trebui să înveți la început?

Începutul poate fi cel mai greu. Odată ce vei învăța un limbaj de programare, vei înțelege conceputul, iar pe parcurs vei acumula cunoștințe despre mult mai multe tehnologii.

Advertisment

În realitate, nu există un răspuns corect pentru întrebarea de mai sus. Deși ți-am putea spune că Python este un limbaj foarte ușor de înțeles, este posibil ca ție să nu ți se potrivească. Ideal este să găsești limbajul potrivit pentru tine.

Înainte de a răspunde la această întrebare, va trebui să stabilești reperele privind cariera pe care ți-o dorești. Informează-le cu privire la diversele locuri de muncă din domeniul programării, și pornește de acolo.

Acestea fiind spuse, iată câteva dintre cele mai bune platforme pentru a învăța programare:

Grasshopper pentru JavaScript

Dacă îți surâde ideea de a crea website-uri interactive, Grasshopper este un foarte bun început. În plus, serviciul acestora este gratuit și vei învăța noțiunile fundamentale despre JavaScript.

Grasshopper folosește lecții scurte și interactive, construite precum un puzzle în care vei aplica noțiunile teoretice în practică.

Serviciul este disponibil online, pe iOS sau pe Android, așa că vei putea învăța programare oricând și oriunde.

SoloLearn pentru diversitate

Cu SoloLearn, vei putea învăța programare de unul singur, bucurându-te de o comunitate extinsă dispusă să te ajute. Platforma oferă cursuri pentru mai multe limbaje de programare.

Printre acestea, cele mai populare sunt: Python, Swift, Java sau PHP, precum și noțiuni de jQuery sau SQL.

Cursurile sunt împărțite în module și examene, dar vei avea acces la un forum unde poți discuta cu restul studenților. Aplicația este gratuită și este disponibilă pe iOS și Android.

Concluzie:

Indiferent de ce limbaj de programare vei alege la început, cu timpul le vei învăța pe toate. Totuși, începutul este cel mai important, dar și cel mai dificil. Sfatul nostru este să alegi un limbaj popular, pentru a avea acces la o comunitate care să răspundă eventualelor întrebări.

Advertisment
Advertisment