Tehnologie

Google a Epuizat Stocurile Telefoanelor Pixel 3 și 3 XL

Atunci când au anunțat lansarea Pixel 3 în 2018, toți fanii au sperat că Google a remediat problemele modelelor anterioare. Din păcate, totuși, speranțele au fost năruite destul de rapid.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Deși au lansat Pixel 4 și 4 XL, Google a continuat să vândă concomitent modelele anterioare. Acestea au fost disponibile pentru aproximativ jumătate din prețul inițial.  De curând totuși, aceștia au anunțat epuizarea stocurilor de Pixel 3 și 3 XL.

Ce au adus nou modelele Pixel 3

Pixel 3 și 3 XL au fost primele telefoane ale anului 2018 care ofereau încărcare wireless. În plus, cel mai mare (XL) venea cu un notch asemănător cu cel de pe display-ul modelelului iPhone X.

Advertisment

Totuși, semnele indicau încă de la bun început faptul că telefonul nu va avea să se vândă foarte bine. La un moment dat, cei de la Google chiar au recunoscut faptul că vânzările acestora au fost mai mici decât în cazul Pixel 2 și 2 XL.

Advertisment

Mai mult decât atât, nici Pixel 2 și 2 XL nu au fost foarte bine primite de utilizatori. Astfel, se poate considera faptul că seria Pixel 3 a reprezentat un real eșec pentru Google.

Încă mai poți cumpăra un Pixel 3 nou

modeleului Google a anunțat oficial faptul că nu mai comercializează modelele Pixel 3 și 3 XL. Totuși, mai există comercianți care au aceste telefoane pe stoc chiar și în Romania.

Unul dintre cei mai mari retaileri online din România, de exemplu, comercializează modelul 3 XL cu aproximativ 2550 de lei. Având în vedere faptul că, în momentul când a fost lansat, acesta a costat aproximativ 4000 de lei, nu putem spune că este o ofertă dezavantajoasă.

Totuși, întrebarea pe care ne-o punem este: Merită Google Pixel 3 în 2020?

Google Pixel 3 în 2020

Același comerciant despre care menționam anterior, comercializează și modelul Pixel 4. În prezent, prețul acestuia pe website este de aproximativ 3250 Lei.

Deși ecranul Pixel 3 XL este mai mare decât cel al Pixel 4, cel din urmă are mult mai multe feature-uri moderne. De exemplu, pe spate, acesta dispune de o cameră duală formată din doi senzori, unul de 12.2 MP și unul de 16 MP, în timp ce modelul anterior are o singură cameră de 12.2 MP.

În plus, Pixel 3 XL are 4 GB RAM, în timp de Pixel 4 are 6 GB RAM. Iar diferențele pot continua.

Cum diferența de preț nu este foarte mare (doar 700 de lei), considerăm că Pixel 3 nu este o investiție bună.

Advertisment
Advertisment