Tehnologie

Cum Poți Spori Securitatea Dispozitivelor Tale Apple

Dacă până în prezent dispozitivele Apple erau considerate cele mai sigure, din ce în ce mai mulți utilizatori de Apple raportează breșe de securitate.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Acum că știm despre MacBook că nu este complet ferit de viruși, este timpul să discutăm despre securitatea dispozitivelor mobile de la Apple.

Cum iPhone sau iPad nu sunt doar dispozitive pentru apeluri video, securitatea acestora trebuie tratata foarte serios.  Conform studiilor, telefoanele sunt cele mai utilizate dispozitive pentru cumpărăturile online sau online banking.

Advertisment

Astfel, pentru a te proteja, iată câteva sfaturi care îți vor face dispozitivele Apple mai sigure în online.

Advertisment

Folosește Face ID sau Touch ID

În timp ce parolele pot fi sparte mult prea ușor, Face ID și Touch ID sunt considerate mult mai sigure. În plus, parola setată ar trebui să fie de asemenea complexă.

Nu opta pentru o combinație de tipul 1234 sau 0000. De asemenea, datele de naștere sau alte combinații simple ar trebui evitate. Mai mult decât atât, specialiștii recomandă combinațiile de 6 cifre, în detrimentul celor din 4.

Informațiile privind securitatea la iPhone și iPad le poți găsi în setări. Selectează Touch / Face Id și Parolă, în funcție de dispozitiv, iar de aici vei fi redirecționat către meniul de unde poți face modificări.

Șterge automat datele de pe iPhone sau iPad

După ce ai setat parola, tot în acest meniu vei găsi opțiunea pentru ștergerea automată a datelor. În limba engleză, aceasta se numește Erase Data și o vei vedea în partea de jos a meniului.

Această setare presupune ca, după 10 încercări repetate în care nu ai reușit să introduci parola corectă, toate datele de pe telefonul tău se vor șterge automat. Astfel, în cazul pierderii sau chiar al furtului, datele tale vor fi în siguranță.

Înainte de a activa această opțiune, asigură-te că folosești iCloud Back-up. Nu vrei ca respectivele informații să fie șterse complet și definitiv.

Activează 2FA

2FA(autentificarea prin doi factori) este o extra măsură de securitate pentru ID-ul Apple. Astfel, chiar și atunci când cineva îți cunoaște parola, va avea nevoie de un cod suplimentar pentru autentificare.

Codul respectiv este generat de Apple și va fi transmis doar către alte dispozitive Apple de pe contul respectiv, sau prin SMS su apel vocal. În plus, acestea se aplică tuturor dispozitivelo iOS, macOS, tvOS și watch OS.

De asemenea, pentru a te asigura că ești complet protejat, acceptă update-urile transmise de Apple.

Advertisment
Advertisment