Tehnologie

Creștere uriașă pentru aplicația Teams de la Microsoft

Precum și alte aplicații de acest gen, Teams se bucura de un succes uriaș ca urmare a regulilor de izolare impuse de autorități.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Cum pandemia de coronavirus continuă să evolueze într-un ritm alert, autoritățile au fost nevoite să ia măsuri de distanțare socială. Astfel, tot mai multe companii au apelat la munca de acasă, acolo unde acest lucru este posibil.

Creștere uriașă pentru aplicația Teams de la Microsoft

Nu e nicio surpriză că aplicații care permit apeluri video, precum Zoom, Google Meet sau Teams, au avut parte de creșteri foarte mari în această perioada. Zoom și Google deja au anunțat numerele uriașe de utilizatori.

Advertisment

Compania Microsoft a făcut și ea publice ultimele rapoarte privind oamenii care folosesc aplicația Teams pentru lucrul de acasă, dar și pentru comunicarea cu apropiații în perioada de izolare.

Advertisment

Pe 16 martie, Microsoft avea 900 de milioane de minute înregistrare în aplicația Teams. Acum, la mai puțin de o luna diferența, compania spune că a stabilit un nou record. Astfel, doar în data de 31 martie, au avut loc 2,7 miliarde de întâlniri online.

Conform raportului, pe durata acelor întâlniri, a fost stabilit și un record al utilizatorilor care au folosit camerele video. De asemenea, numărul de apeluri video în aplicația Teams a crescut cu 1 000% în luna martie.

Microsoft a anunțat și țările în care camera e folosită cel mai mult în timpul apelurilor. Astfel, Norvegia și Olanda conduc topul. Acolo, 60% dintre apeluri au inclus și video. În Statele Unite, procentul e de 38%.

În prezent, foarte multe firme folosesc Teams pentru munca de la domiciliu. E interesant de urmărit evoluția acestui tip de aplicații după ce pandemia de coronavirus va fi depășită.  În China, deși oamenii se întorc la serviciu, Teams este în continuare în creștere, conform Microsoft.

Și Zoom a înregistrat o creștere uriașă, dar întâmpină totuși probleme

Aplicația a devenit foarte faimoasa în timpul pandemiei de Covid-19, însă problemele nu au întârziat să apară. Din cauza numărului uriaș de utilizatori, tot mai mulți hackeri și-au făcut apariția.

Astfel, Google a interzis utilizarea serviciului pe calculatoarele angajaților. Totodată, SpaceX, NASA, Oficiul Federal German de Externe și Cabinetul Taiwanului au luat aceeași măsură.

Aceste decizii au venit ca urmare a temerilor legate de securitate și confidențialitate. În plus, compania se confruntă cu anumite procese referitoare la împărțirea datelor cu diverse companii terțe, precum Facebook.

Advertisment
Advertisment