Tehnologie

Cercetătorii Au Reușit Să Păcălească Tehnologia Fingerprint Folosind Imprimante 3D

Deblocarea telefonului folosind amprenta a schimbat complet modul în care ne utilizăm telefoanele. Totuși, cercetătorii spun că această tehnologie nu mai este atât de sigură.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Deși mai nou deblocarea telefoanelor se realizează prin scanarea facială, senzorii de amprentă rămân o soluție de securitate foarte populară. Totuși, cercetătorii de la Cisco Talos sugerează faptul că cea mai sigură protecție a telefoanelor rămâne codul PIN.

Au „păcălit” senzorul folosind o imprimantă 3D

Cu ajutorul unei imprimante 3D și a lipiciului, cercetătorii au reușit să treacă de sistemul de securitate cu amprentă al telefonului. Desigur, scopul cercetătorilor nu a fost acela de a oferi criminalilor încă o metodă de operare.

Advertisment

Aceștia au reușit să atragă atenția producătorilor cu privire la slăbiciunile pe care dispozitivele le au în ziua de astăzi. În plus, echipamentul folosit de aceștia costă în jur de 2000 de dolari. Așadar, nu orice persoană va avea acces la modul lor de operare.

Advertisment

80% dintre telefoanele testate au fost deblocate

Pentru a avea succes, aceștia au realizat mulaje folosind plastilină. Apoi, folosind un software special, au copiat amprentele digitale din anumiți senzori (precum cei de acces în clădiri) și au folosit un program de modelare 3D pentru a putea realiza fișierele pentru imprimanta 3D.

Este demn de menționat că imprimanta nu a avut acuratețea necesară pentru a printa amprentele. Totuși, oamenii de știință au folosit lipici și au reușit să găsească o soluție înlocuitoare.

Odată realizate amprentele false, aceștia au reușit să deblocheze 80% dintre telefoanele testate. Printre altele, au avut succes pe dispozitive Huawei, Samsung și chiar Apple.

Securitatea informatică

Securitatea cibernetică este o problemă din ce în ce mai des discutată în ultima vreme. Deschiderea către internet, precum și IoT au creat mediul perfect pentru dezvoltarea criminalilor informatici.

Pentru a vă putea proteja împotriva acestora, este indicat să fiți mereu la curent cu metodele utilizate de aceștia. De asemenea, trebuie să știți că marii producători fac constant update-uri de securitate.

Astfel, specialiștii recomandă să actualizați constant sistemul de operare al telefoanelor.

Advertisment
Advertisment