Extern

Oamenii mor de foame din cauza pandemiei

Situația economică la nivel global este un critică, iar mulți oameni au de suferit enorm din cauza acestui lucru.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Este cunoscut faptul că există o criză economică din cauza pandemiei de coronavirus. Majoritatea țărilor se străduiesc să facă față noilor provocări financiare. Multe afaceri abia reușesc să mai rămână în picioare, cerând ajutorul Guvernului.

Astfel, o mulțime de oameni au rămas fără locuri de muncă, încercând să facă față noilor provocări fără a avea un venit stabil.

Advertisment

În plină pandemie, oamenii mor de foame

A existat o întrebare în ultima perioadă care a îngrijorat multe persoane. Aceea este dacă se va muri de coronavirus sau de foame. Extrem de mulți oameni au rămas fără locuri de muncă. Doar în SUA au fost înregistrate peste 20 de milioane de persoane care au rămas fără job.

Advertisment

A fost estimat că cel puțin zece milioane de oameni sunt acum flămânzi, fără beneficii de niciun fel. Nici cele mai bogate țări nu pot face față cererilor oamenilor care sunt speriați și panicați de tot ce se întâmplă. În India, muncitorii migranți merg acasă și mor de foame. Mulți care au copii înfometați sunt în stare să încalce orice regulă de izolare.

Țările pierd sume mari de bani din cauza noului virus, iar turismul este la pământ pentru acestea. A fost declarat că pandemia de Covid-19 ar putea dubla numărul de persoane afectate de nesiguranța alimentară acută. Până acum erau aproximativ 130 de milioane de oameni în această situație, la care se mai pot adăuga tot atâtea milioane.

Țările în curs de dezvoltare sunt cele mai afectate

Opțiunea ca oamenii să se adăpostească la loc sigur este un lux pentru majoritatea țărilor în curs de dezvoltare. Fără muncă, unele persoane din astfel de regiuni nu ar putea să cumpere mâncare chiar pentru a doua zi. De asemenea, trebuie luați în considerare toți refugiații, migranții și cei fără adăpost, care în aceste momente se luptă să supraviețuiască.

Distanțarea socială este o modalitate inteligentă de a opri răspândirea virusului. Însă măsurile stricte, precum închiderile granițelor, pot afecta enorm populațiile din țările slab dezvoltate. Problema foametei nu este nouă, virusul doar a expus inegalitățile, disperarea și situațiile dure în care trăiesc unii oameni.

Advertisment
Advertisment