Actualitate

Traian Băsescu nu se mai abține! Ce spune despre condamnarea Elenei Udrea? „A dat bani ca să ajungă la mine”

Traian Băsescu nu se mai abține și face primele declarații despre condamnarea Elenei Udrea, pe care o consideră nevinovată.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Traian Băsescu, proaspăt externat după ce a fost investigat pentru mai multe probleme de sănătate, în Belgia, comentează condamnarea Elenei Udrea. Printre altele, fostul președinte al României susține că Elena Udrea a fost condamnată „nu pe proble” și transmite că „nu a dus niciun leu acasă”, în contextul în care instanța a condamnat-o la șase ani de închisoare cu executare.

Elena Udrea a primit condamnarea pe data de 7 aprilie 2022, când a avut loc ultima înfățișare în dosarul Gala Bute. În ciuda faptului că Traian Băsescu s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate, la scurt timp după ce instanța l-a declarat colaborator al securității, fostul șef al statului a comentat condamnarea Elenei Udrea, pe care o consideră nevinovată.

Advertisment

Traian Băsescu nu se mai abține! Ce spune despre condamnarea Elenei Udrea?

„Nu pe probe (merge la închisoare Elena Udrea – n.r.). Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit Elena Udrea! Un leu. Degeaba mă întrebaţi pe mine, că eu o să vă spun că Elena Udrea nu a dus niciun leu acasă. Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă care spune foarte clar că banii primiţi ilegal pentru campanii se confiscă. Nu vorbeşte de puşcărie.

Advertisment

Deci dacă discutăm de finanţări de campanii, avem o lege a finanţării campaniilor, pe care nimeni nu vrea să o respecte. Ăsta-i răspunsul meu, nu am altul, pentru că atâta timp cât nu sunt duşi acasă, sunt bani care au fost utilizaţi pentru campanie. A fost o finanţare ilegală, ea se confiscă şi cel care a finanţat este amendat cu suma pe care a dat-o, sau partidul, depinde dacă partidul nu a luat declaraţie scrisă de la cel care a finanţat campania.

Nu e nimic nou sub soare. O groază de lichele spun că au dat bani ca să ajungă la mine. Vedeţi Căpăţână, vedeţi care a vrut să scape după ce a furat bani şi i-a dus acasă, a fost simplu să spună, i-am dat bani lui Udrea ca să ajungă la Băsescu. Arătaţi-mi un singur om, un singur om care poate să spună că mi-a dat mie un leu”, a declarat Traian Băsescu, despre Elena Udrea.

Advertisment
Advertisment