Actualitate

Așa ceva n-a mai fost în România! A apărut primul magazin în care puteți plăti cu Bitcoin

Dacă până acum criptomodele păreau doar o nebunie pentru unii, a apărut primul magazin în care veți putea plăti cu Bitcoin.

Un magazin din Iași a rupt gura târgului. În acest loc clienții vor plăti pentru prima dată cu Bitcoin și eGold.

Așa ceva n-a mai fost în România! A apărut primul magazin în care puteți plăti cu Bitcoin

Totul se schimbă în lume. Pentru prima dată în România, un magazin din Iași acceptă ca plățile să facă folosind criptomonedele. Este vorba de eGold și Bitcoin, valabile la cumpărăturile online. În scurt timp însă, clienții vor putea plăti și în magazin și la POS. Magazinul în cauză este unul dintre cei mai mari retaileri de mobilă de lux din Moldova.

Cum se face mai exact această plată

Pentru cei care nu știu cum se face plata, la început clientul trebuie să aleagă cu ce monedă va plăti. Ulterior aceasta va intra în procesatorul de plăți și va trimite în contul firmei echivalentul în lei. „Avem două metode de plată. Una este Bitcoin, cea mai cunoscută și cea mai utilizată. Iar a doua este eGold, moneda românească, una dintre cele mai puternice monede din lume. Puțină lume știe că România are o astfel de monedă.

A fost mai mult o curiozitate și o dorință de-a noastră de a merge în zona respectivă. Pentru că ne gândim să venim cu tehnologie cât mai nouă. În momentul acesta, tehnologia descentralizată este cea mai nouă tehnologie existentă pe piața financiară”, susține Ștefan Grigoriu, director tehnic în cadrul firmei RomConfort. La începutul acestui an, Bitcoin a depășit pentru prima dată valoarea de 30.000 de dolari, pentru o unitate. Este o creștere uriașă, pentru că la începutul lui 2020 același Bitcoin avea o valoare de aproximativ 8.000 de dolari.