Politică

Gabriela Firea spune că Guvernul apără pedofilii

Primarul general al Capitalei a adus Executivului acuze fără precedent.

Gabriela Firea spune că Guvernul apără pedofilii, după ce acesta a contestat la Curtea Constituțională legea ce înăsprește pedepsele persoanelor care comit agresiuni sexuale împotriva minorilor.

„Guvernul apără pedofilii”

„Somez Guvernul PNL Ludovic Orban să renunțe la a-i apăra pe pedofili! Drepturile copiilor trebuie apărate, nu cele ale agresorilor sexuali! Cer imperativ Guvernului liberal să revină asupra deciziei de a contesta la Curtea Constituțională legea care înăsprește pedepsele celor care comit agresiuni sexuale asupra minorilor.

Trag un puternic semnal de alarmă asupra efectelor pe termen lung pe care le va avea o astfel de decizie. România se confruntă cu un număr mare de violuri sau cazuri de maltratare sexuală a minorilor.

Domnule prim-ministru Orban, perseverența dumneavoastră în greșeală este periculoasă pentru societate. Tăcerea în acest caz, ca, de altfel, în toate situațiile dificile, înseamnă lașitate și complicitate.

Deveniți, pe zi ce trece, un Guvern care acționează împotriva propriilor cetățeni. Suntem în al doisprezecelea ceas. Criza sanitară deplorabil gestionată produce efecte pentru toată societatea, iar copiii sunt ținte directe ale greșelilor guvernamentale.

Este imperativ să ne îndreptăm grija și preocuparea către protejarea drepturilor copiilor, fie că acest lucru înseamnă siguranță, servicii medicale sau educație de calitate.

Solicit ferm Guvernului și prim-ministrului Ludovic Orban o dezbatere serioasă asupra pregătirii începerii noului an școlar, în condiții de siguranță sanitară. Domnule prim-ministru Orban, faptul că ignorați problemele reale, nu înseamnă că ele nu există! Cetățenii se confruntă cu ele zi de zi și așteaptă soluții”, a scris Firea, pe facebook.

Legea a fost contestată de de Guvern

Printre prevederile legii se află și eliminarea posibilității de prescripție a infracțiunilor de viol sau pedofilie. Executivul afirmă că acest lucru ar fi neconstituțional și că ar crea o discriminare între aceste fapte și altele de o gravitate similară.

Creșterea pedepselor ar duce la imposibilitatea ca persoanele care comit aceste fapte să fie condamnați cu suspendare. Astfel, rămâne de văzut dacă CCR va admite contestația sau dacă legea va intra în vigoare.

Tags
Close