Actualitate

Când va începe noul an școlar?

Elevii se află într-o situație fără precedent, neștiind în ce condiții va începe noul an școlar.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Ministerul Educației, noul an școlar va debuta în data de 14 septembrie 2020. În acest moment sunt mai multe variante pe care Executivul le evaluează pentru desfășurarea acestuia. Totuși, miniștrii se concentrează pe două dintre ele.

Multe incertitudini în ceea ce privește noul an școlar

Premierul Ludovic Orban a anunțat că procedura de cumpărare a 250.000 de tablete a fost inițiată și licitația este în curs. Elevii care se califică pentru a primi aceste dispozitive vor fi nevoiți să depună o solicitare la școală. Edupedu.ro informează că profesorii nu vor mai beneficia de tablete, deși așa era anunțat inițial.

De asemenea, copiii vor fi nevoiți să completeze o declarație pe propria răspundere conform căreia nu dețin dispozitive electronice cu conexiune la internet. Cererea poate fi depusă de elev, în cazul în care este major. În caz contrar, acestă responsabilitate revine părinților.

Primul scenariu pentru începerea școlii

Această variantă presupune ca toți copiii să revină fizic la școală pe 14 septembrie 2020. Instituțiile ar trebui să ia toate măsurile de protecție, precum purtarea măștii de protecție și scurtarea programului.

Mai mult, această variantă presupune ca elevii să vină la școală pe rând. Concret, la o săptămâna sau două, elevii ar face rotație pentru a nu fi prezenți foarte mulți. Această opțiune nu este agreată nici de părinți, nici de dascăli.

Al doilea scenariu

Această variantă presupune ca toate orele să aibă loc în mediul online. Școala online a început în martie, după suspendarea cursurilor. Aceasta a fost, în mare parte, un eșec, din cauza tehnologizării bruște.

Pe lângă aceste două scenarii, mai există posibilitatea revenirii la școală a tuturor elevilor, cu respectarea normelor de protecție. Ținând cont de situația epidemiologică din țară, acest lucru este puțin probabil. Elevii au protestat, în fața guvernului, cerând Executivului să transmită măsurile și deciziile luate în privința începerii anului școlar.

Tags
Close