Tehnologie

Se întârzie lansarea noului Iphone. Coronavirusul e de vină

Potrivit declarației companiei americane Apple, se întârzie lansarea noului IPhone. Vinovată este pandemia de coronavirus.

Iubitorii de IPhone mai au puțin de așteptat. Reprezentanții Apple au anunțat că se întârziere lansarea, din cauza epidemiei de coronavirus.

Se întârzie lansarea noului Iphone. Coronavirusul e de vină

Ca urmare a creșterii numărului de infectați cu coronavirus, Apple a anunțat că întârziere lansarea noului IPhone. Aceasta va avea loc în toamna lui 2020, dar va ajunge pe piață cu câteva săptămâni întârziere. Apple nu a precizat însă cât de lungă va fi așteptarea.

E posibil ca IPhone-ul să poate fi cumpărat abia în octombrie

Cel care a spus că se întârziere lansarea noului IPhone a fost chiar directorul financiar al Apple, Luca Maestri. În mod normal, acest tip de telefoane ar trebui să fie pe piață în luna septembrie. Dată fiind situația dezastruoasă prin care trece omenirea, e posibil ca acesta să poată fi cumpărat abia în luna octombrie.

Chiar dacă Maestri nu a pomenit nimic, se pare că Apple are mari probleme cu producția și livrarea componentelor. Acest lucru se întâmplă, bineînțeles, din cauza pandemiei de coronavirus.

Este pentru prima dată când noua generație de IPhone ajunge pe piață cu întârziere

Pe de altă parte, este prima dată de când există compania Apple când noua generație de iPhone ajunge pe piața lumii cu întârziere. Până în acest moment, doar modelele iPhone X sau iPhone XR, au fost lansate mai târziu decât restul modelelor din serie.

Această amânare aduce mari probleme investitorilor Apple din punctul de vedere al veniturilor. De data aceasta, banii vor intra în contabilitatea din ultimul trimestru al anului. Ultima generație de IPhone-uri vor fi primele smartphone-uri cu 5G ale companiei americane.

Aceștia se numără printre puținii producători care până în acest moment nu au pe piaţă astfel de device-uri.Este interesant faptul că autorităţile din 23 de ţări de pe cinci continente au solicitat accesul la tehnologia de urmărire a contactelor oferită de Apple şi Google.

 

 

Tags

Close