Tehnologie

Android ar putea renunța la o funcție foarte utilizată

Noua versiune a sistemului de operare ar putea veni fără o opțiune foarte folosită.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Google ar putea să interzică “beauty mode” pentru Android 11. Funcția respectivă este oferită în aplicațiile de cameră de către multe dispozitive cu acest sistem de operare. Astfel, poate fi modificată, în timp real, forma feței utilizatorilor și pot fi corectate unele imperfecțiuni.

Android ar putea renunța la “beauty mode”

Google vrea să interzică această funcție în noua versiune a sistemului de operare. Interdicția ar fi valabilă, cel puțin, pentru dispozitivele “Google Certified” cu servicii Google.

Advertisment

Asta reiese din noile reguli publicate de compania americană, care nu au fost până acum incluse în Android Compatibility Rules. Google anunță că dispozitivele sunt nevoite să se asigure că modul în care fețele apar în imagini nu sunt alterate utilizând efecte precum modificarea geometriei faciale.

Advertisment

Acest lucru este valabil pentru folosirea librăriilor software Camera API, ce poate aduce astfel de modificări în timp real. Bineînțeles, Google nu poate împiedica modificarea fotografiilor după ce ele au fost efectuate.

Care sunt intențiile din spatele deciziei

Sunt șanse mari ca Google să se pregătească de momentul în care dispozitivele mobile vor putea efectua filmări “deepfake” în timp real. Drept urmare, compania speră să poată limita aceste filmări numai la aplicații terțe, descărcate din alte surse. Gigantul american nu vrea ca acest lucru să fie posibil din aplicația de mobil standard de pe smartphone.

Bineînțeles, aceste reguli vor fi valabile numai pentru partenerii Google. Telefoanele care se vând în zone în care serviciile companiei nu există, precum China, nu vor avea această obligativitate. Interdicția nu e va aplică nici regiunilor în care serviciile Google nu sunt atât de importante, care nu vin cu Play Store.

De exemplu, smartphone-urile de la Huawei, care se vând acum în toată lumea fără serviciile Google, nu vor suferi această modificare. Producătorii care vor să asigure accesul la o funcție de “beauty mode” pe noua versiune de Android vor putea, probabil, să lanseze separat aplicații dedicate pe Play Store.

sursă: go4it.ro

Advertisment
Advertisment