Sport

Pandemia de coronavirus afectează grav fotbalul

Perioada de criză provocată de Covid-19 cauzează tot mai multe probleme. Nici sportul nu a scăpat neafectat, acesta având mult e suferit.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus are o evoluție îngrijorătoare. Numărul de cazuri la nivel global creste într-un ritm alarmant în fiecare zi. Deși în China pare că lucrurile revin la normal, în Europa e tot mai grav. Italia, Spania și Germania sunt printre țările cele mai afectate.

Și în România e o situație îngrozitoare. Țara noastră a intrat în Scenariul 4, fiind până în prezent peste 2 200 de cazuri și 85 de decese. România se află în izolare totală pentru a se stopa răspândirea virusului.

Advertisment

Perioada aceasta afectează grav fotbalul

Pandemia creează probleme în tot mai multe domenii. Printre cele mai afectate, se numără evident cel medical, dar și cel economic. Aceste crize pot avea consecințe uriașe chiar și după ce virusul va dispărea.

Advertisment

Fotbalul este și el foarte afectat. Coronavirusul a dus la suspendarea competițiilor din România. Oficialii din sportul rege încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru încheierea sezonului actual.

Cluburile de fotbal se confruntă cu probleme serioase din punct de vedere financiar. Acestea nu mai obțin venituri din bilete sau din drepturile de televiziune. Astfel, sunt nevoite să achite salarii și alte cheltuieli fără să producă.

Echipe importante au luat deja măsuri radicale. FCSB a înjumătățit salariile jucătorilor, iar pe unii i-a trimis chiar în șomaj tehnic. Viitorul Constanța, echipa lui Gică Hagi, a redus și ea salariile. Dinamo a hotărât să își trimită fotbaliștii în șomaj tehnic.

Cluburile încearcă astfel să supraviețuiască în perioada de pauză. Aceste decizii au creat rupturi între patroni și unii jucători. Mulți sportivi refuză să semneze contractele, sau vor chiar să plece de la echipa.

Europa, aceleași măsuri, altă mentalitate

Pandemia afectează grav fotbalul în toată lumea. Și la cluburile mari din Europa sunt probleme financiare, însă jucătorii par să înțeleagă situația. Barcelona a redus salariile cu 70% pentru a ajută clubul. Liderii echipei, precum Lionel Messi, au propus conducerii această decizie.

Bayern Munchen și Borussia Dortmund au decis și ele reducerea salarială, iar jucătorii au înțeles pe deplin situația și au acceptat fără ezitare. Juventus a luat aceeași măsură, după ce Cristiano Ronaldo a renunțat de bună voie la o importantă parte din bani.

Advertisment
Advertisment