Sport

Bale și James Rodriguez ar putea pleca de la Real Madrid

Gareth Bale și James Rodriguez sunt pe picior de plecare de la fosta campioană a Europei, conform publicațiilor spaniole.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

S-ar părea că Gareth Bale și James Rodriguez sunt destul de aproape de plecarea de la Real Madrid. Aceleași zvonuri erau relatate în presa sportivă și vara trecută. Amândoi au ajuns să-și continue totuși aventura la echipa din capitala Spaniei.

Pentru sezonul următor însă, lucrurile par și mai complicate pentru cei doi jucători. Aceștia nu au reușit să impresioneze în acest sezon, iar ofertele de a pleca de la Los Blancos nu s-au materializat.

Advertisment

Motivele din spatele plecării de la Real Madrid

Trecerea timpului i-a oferit antrenorului Zinedine Zidane și mai multe motive pentru a-i ajuta pe galez și pe columbian să își continue cariera profesională departe de Real Madrid.

Advertisment

De fapt, este posibil ca amândoi să fi jucat deja ultimul meci în tricoul blanco. Acest lucru depinde totuși de momentul în care vor fi reluate LaLiga Santander și Champions League, sau dacă vor fi reluate.

Dacă fotbalul nu va fi continuat în acest sezon, Bale și James vor părăsi Real Madrid pe ușa din spate. Acesta nu este un sfârșit demn pentru doi fotbaliști cu talent imens, care însă nu au reușit să se ridice la înălțimea așteptărilor.

Ultimele minute jucate de Bale pentru Real au fost pe 16 februarie în egalul 2-2 cu Celta Vigo de pe Bernabeu. Acesta a reușit atunci doar să primească un cartonaș galben în cele 84 de minute jucate.

Zidane nu se mai bazează pe cei doi

Cu doar două pase de de gol în acest sezon, Zidane și-a pierdut încrederea pe care o avea în galez. De asemenea, accidentările sale dese au făcut ca decizia antrenorului să fie și mai ușor de luat. Aceste lucruri chiar l-au determinat pe jucător să ceară celor de la Real să nu raporteze problemele sale fizice.

În orice caz, în acest sezon Gareth Bale a suferit patru accidentări care, împreună cu deciziile lui Zidane, au condus la doar 18 meciuri jucate. Asta înseamnă puțin peste 1,000 de minute de joc. Astfel de performanțe nu sunt suficiente pentru al doilea cel mai scump jucător din echipă, după Eden Hazard.

Deși începuse bine sezonul, nici James nu a avut rezultate remarcabile. Ca și în cazul lui Bale, accidentările au făcut actuala stagiune una foarte dificilă pentru Rodriguez. Cele cinci săptămâni în care a lipsit l-au determinat pe Zidane să nu îl ia în calcul pentru derby-ul cu Atletico, El Clasico sau dubla cu Manchester City din Liga Campionilor.

Aceste probleme l-au transformat într-o variantă de rezervă pentru Zidane. Acesta l-a introdus în înfrângerea cu Real Sociedad din Cupa Spaniei, dar l-a scos la pauză. În total, columbianul a jucat 13 jocuri (650 de minute) pentru Real Madrid în acest sezon.

 

Advertisment
Advertisment