Politică

Marcel Ciolacu: Guvernul a introdus taxa pe coronavirus

Președintele interimar al Partidului Social Democrat s-a aratat total nemulțumit de faptul că "mai mulți oameni au fost amendați decât testați în timpul stării de urgență".

Marcel Ciolacu a acuzat din nou Guvernul, joi. Acesta consideră că mai multe persoane au fost sancționate, decât testate, pe durata stării de urgență. Liderul PSD atenționează că nivelul amenzilor a atins cote uriașe.

Președintele social-democraților acuză Guvernul că “a introdus taxa pe coronavirus”

Marcel Ciolacu a declarat că nivelul sancțiunilor din țară este cel mai ridicat din Europa, reprezentând de 6 ori salariu mediu net. Acest lucru ar putea fi comparat cu o taxă mascată, spune liderul PSD.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat faptul că “au fost date 290 000 de amenzi, dar au fost făcute doar 175 000 de test”. Ciolacu crede că e inadmisibil ca amenzile să ajungă la suma de 570 de milioane de lei.

Mai mult, el e de părere că ar exista un plan prestabilit de amenzi, iar Guvernul ar căuta nod în papură pentru a îl realiza. Președintele PSD spune că valoarea sancțiunilor depășește sumele alocate pentru echipamentele de protecție ale personalului medical.

Drept urmare, “Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus întreagă presiune pe români”, a declarat Ciolacu. În plus, acesta a acuzat Guvernul PNL că încearcă astfel să acopere o gaură din buget. Cioacu mai spune că acestă carență “e făcută tot de ei, prin modul catastrofal în care au gestionat economia”.

Nu este singurul conflict PSD-PNL de joi

Ciolacu și Orban s-au contrat astăzi pe tema proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. Prim-ministrul a spus că Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, avea obligația de a pune pe ordinea de zi legea privind Autonomia Ținutului Secuiesc. Astfel, Ludovic Orban e de părere că răspunderea e integrală.

În replică, Marcel Ciolacu susține că nu a știut, înainte ca proiectul să treacă tacit, că ar fi fost o discuție privind includerea acestuia pe ordinea de zi. „În Comitetul liderilor s-a hotărât să fie trecute pe ordinea de zi doar legi referitoare la coronavirus”, a spus Ciolacu la Digi24. El adaugă că nu participă la Comitetul liderilor.