Economic

Volkswagen a redeschis cea mai mare fabrică auto din lume

Ieri, 27 aprilie, firma Volkswagen și-a repornit activitatea în cea mai mare fabrică de mașini din lume.

În contextul pandemiei de coronavirus, majoritatea firmelor au fost nevoite să își întrerupă activitatea. Acestea s-au confruntat în lunile care au trecut cu numeroase pierderi financiare. În multe țări, restricțiile au început să nu mai fie atât de dure, iar asta determină mulți antreprenori să își redeschidă afacerile.

Volkswagen și-a reînceput activitatea la cea mai mare fabrică auto

Din cauza acestei pandemii, Volkswagen a avut cea mai lungă închidere a fabricilor de la înfințarea sa, de acum 82 de ani. Înainte de a redeschide cea mai mare fabrică auto din lume, au fost luate numeroase măsuri. Astfel, niciun angajat nu va fi supus riscurilor de îmbolnăvire, a declarat constructorul german.

Industria auto a fost destul de afectată, iar firmele au fost nevoite să facă schimbări drastice pentru a-și putea relua activitatea. Reprezentantul angajaților VW, Bernd Osterloh, a declarat că niciodată nu au dezvoltat, produs și vândut autovehicule în asemenea condiții.

Fabrica din Wolfsburg are o întindere de aproximativ 6,5 milioane de metri pătrați. Așadar, acest lucru o face una dintre cele mai mari fabrici auto din lume. Numărul de angajați pe care firma îi are este de peste 60.000. Producția acestei companii este destul de impresionantă, realizând peste 45 de milioane de mașini de la înființare.

Care au fost măsurile adoptate pentru a reîncepe producția

Odată cu închiderea fabricilor auto din cauza virusului, economia țărilor a avut de suferit. Foarte mulți oameni lucrau în această industrie, iar asta ar fi putut avea consecințe grave. Astfel, după cinci săptămâni de oprire a activităților, Volkswagen și-a repornit cu greu fabricile.

Au fost luate peste 100 de măsuri de siguranță pentru angajați. Deocamdată compania a reînceput producția cu o singură tură de angajați. Aceasta este formată din doar 8.000 de muncitori. Angajații vor fi singuri responsabili de verificarea constantă a stării lor de sănătate. Echipamentele vor fi dezinfectate mereu, iar muncitorii vor fi obligați să respecte toate restricțiile de distanțare socială.


TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: