Economic

Uzina Dacia vrea să reia producția

Mai mulți reprezentanți ai industriei auto au purtat discuții cu Ministrul Economiei, Virgil Popescu. Aceștia spuneau că au în plan reluarea producției, respectând măsurile de protecție.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

În contextul pandemiei de coronavirus, tot mai multe firme și-au suspendat activitatea. Pentru a proteja populația, Guvernul a decis luarea măsurii de izolare totală, întrucât virusul se răspândește extrem de ușor.

Drept urmare, fabrica Dacia de la Mioveni a fost închisă. În consecință, 14 000 de oameni au fost trimiși în șomaj tehnic. Doar câteva persoane, din departamentele de pază și mentenanță, au continuat să lucreze la firma.

Advertisment

Conducerea a gândit o strategie cu ajutorul căreia vrea să reia producția

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a discutat cu reprezentați ai firmei. Aceștia i-au transmis că ar vrea să reia producția cât mai curând posibil. Totodată, ei vor lua măsuri pentru a se asigura că sănătatea angajaților nu va fi pusă în pericol.

Advertisment

Astfel, muncă va avea loc în anumite condiții stricte. Conducerea vrea să implementeze un flux de lucru care să permită menținerea distanței dintre salariați. Totodată, șefii vor să îi protejeze cu măști și biocide. Reprezentanții se gândesc și la o metodă de a ii aduce pe angajați la lucru în condiții de siguranță.

Ministrul Educației e de părere că Dacia va reuși să înceapă din nou lucrul. El crede că în a două parte a lunii aprilie, firma va relua deja producția, asigurându-se totodată că sănătatea angajaților nu e pusă în pericol.

Dacia vrea să producă echipamente de protecție pentru coronavirus

Virgil Popescu a declarat că în urmă discuțiilor avute cu reprezentații Dacia, aceștia sunt dispuși să ofere o mână de ajutor în depășirea acestei perioade critice.

Astfel, uzina ar urmă să realizeze măști sanitare, combinezoane și biocide. Dacia are o capacitate foarte mare de producție și ar putea oferi un sprijin real. Conducerea Dacia a spus și că participă la un proiect național de realizare a unui ventilator pentru a ajuta bolnavii.

Deși acest lucru e mai complicat întrucât necesită un colectiv foarte mare, Ministrul crede că vor avea rezultate concrete. În schimb, producția de măști urmează să înceapă cât mai curând.

Cei de la Dacia vor pregăti modele pentru măști și le vor trimite pentru avizare la institutele armatei. Ministrul s-a declarat de-a dreptul încântat de determinarea arătată de cei de la uzina și are mare încredere că vor apărea curând rezultate.

Advertisment
Advertisment