Economic

Țările din Europa duc dorul muncitorilor români

Din cauza situației actuale economia multor țări a fost extrem de afectată. Forța de muncă reprezentată de români este la mare căutare chiar și în timpul pandemiei.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Lipsa forței de muncă este unul dintre motivele crizei financiare. Închiderea granițelor a fost un dezavantaj pentru multe țări care depindeau de muncitorii străini. Astfel, numeroase afaceri se confruntă cu probleme economice mari din cauza imposibilității deplasării dintr-o țară în alta.

Dacă acum puțin timp Germania explica nevoia de muncitori români, astăzi Spania a evidențiat necesitatea lor în această perioadă.

Advertisment

Se simte lipsa muncitorilor români

Un fermier din Huelva, o provincie din sud-vestul Spaniei, a spus cât de îngrijorătoare este situația actuală. Această provincie produce 97% din căpșunile Spaniei. De acolo ajung în supermaketurile din întreaga Europă majoritatea acestor fructe. Tocmai, din cauza asta, lipsa muncitorilor afectează grav afacerile și automat economia.

Advertisment

Este estimat că aproximativ 25.000 de mii de muncitori nu vor avea posibilitatea să ajungă prea curând în această provincie. De aceea, toți fermierii sunt nevoiți să găsească alte modalități prin care să diminueze pagubele deja existente.

Aceste afaceri sunt unele sezoniere, oamenii veneau doar într-o anumită perioadă să muncească, iar apoi plecau înapoi în țara de origine. De aceea, nimic nu poate fi amânat, căci, altfel, multe firme vor fi compromise.

Mulți dintre muncitori s-au întors în țara natală din cauza răspândirii rapide a temutului virus Covid-19. Însă, au existat și alte motive pentru care un  umăr mare de oameni a renunțat să mai lucreze în această industrie. Condițiile inumane în care erau nevoiți să trăiască și să muncească i-au făcut pe mulți să plece.

Guvernul încearcă să țină situația sub control

Lucrătorii locali sunt, de asemenea, afectați de restricțiile din cauza coronavirusului. Inițial, doar două persoane puteau călători împreună într-o mașină și până la trei într-o autoutilitară de nouă pasageri. Drept urmare, mulți dintre ei pur și simplu nu pot merge la muncă.

Guvernul a introdus câteva modificări pentru a facilita munca oamenilor pe teren. Astfel, acesta încearcă să ofere cât mai mult sprijin și să diminueze efectele pe care criza provocată de pandemia de coronavirus le are în acest domeniu.

Advertisment
Advertisment