Economic

Stagnarea economiei afectează grav viața românilor

Coronavirus atacă pe zi ce trece tot mai mult economia țării, iar cei care dețin diferite afaceri trag un semnal de alarmă Guvernului.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

De aproximativ o lună, cetățenii români au fost nevoiți să se autoizoleze pentru a evita infectarea cu Covid-19. Mulți dintre aceștia nu au avut de ales și au intrat în șomaj tehnic. Alte firme chiar au fost nevoite să renunțe la anumiți angajați din cauza imposibilității plătirii șomajului.

Stagnarea economiei amenință companiile

Alin Burcea, CEO al unei agenții de turism a declarat că este nevoie ca Guvernul să ușureze modul de obținere a creditelor de lucru. Acesta a continuat prin a spune că sumele care se acordă la șomajul normal trebuie să fie mai mari, iar în prezent sunt la limita subzistenței.

Advertisment

Fondatorul agenției, Alin Burcea, a propus ca după ce epidemia se va încheia Guvernul să ia măsuri pentru repornirea turismului. Din punctul său de vedere, ar trebui să le fie oferite românilor vouchere de vacanță. Astfel, oamenii vor fi determinați să își facă vacanțele în țară, iar economia se va îmbunătății.

Advertisment

O altă variantă cu care acesta a venit este ca firmele să se orienteze către alte afaceri, care nu pot fi afectate atât de mult de virus și autoizolare. Un sector care prosperă în asemenea momente este cel al producției de măști și mănuși. Dar, cum a declarat și el, nu este posibil ca toate companiile să înceapă să le producă, așadar trebuie reinventate afaceri noi.

Domeniul care crește în această perioadă

Sectorul IT este cel care are cel mai mult de câștigat în urma pandemiei de coronavirus. Majoritatea afacerilor vor să se digitalizeze mai mult, tocmai pentru a evita o nouă criză în viitor. Antreprenorii au devenit mult mai conștienți de pericolul axării doar pe forța umană de muncă și doresc să fie mai puțin dependenți de spațiul fizic.

Nu doar viața economică din România este afectată. Stagnarea economiei este la nivel global, iar domeniul care suferă puternic consecințele pandemiei este turismul. Țări precum Italia sau China întâmpină dificultăți în a se menține pe linia de plutire. Asta deoarece o mare parte din bugetul lor provenea din turism.

Advertisment
Advertisment