Economic

Site-ul IMM Invest, accesat de 400 000 de ori într-o ora

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, a vorbit despre platforma IMM Invest, destinată să ajute firmele mici și mijloci în această perioada de criză.

Advertisment
Advertisement

Site-ul IMM Invest ar fi căzut din cauza interesului uriaș arătat de antreprenori, a spus Rareș Bogdan. Europarlamentarul Partidului Național Liberal spune că acest program a fost foarte așteptat de către numeroase firme din România.

Site-ul a fost accesat de 400 000 de ori într-o ora

IMM Invest reprezintă cel mai amplu program de susținere al întreprinderilor. Acesta va fi utilizat pentru a sprijini afacerile mici și mijlocii din România. Bugetul asigurat inițiativei ajunge la 15 miliarde de lei, cu posibilitatea măririi acestuia.

Advertisment

Interesul pentru această platforma pare să fie unul uriaș. Rareș Bogdan a anunțat pentru digi24 că nu mai puțin de 400 000 de accesări ale site-ului au fost înregistrare într-o singură ora. Prim-vicepreședintele PNL crede că măsura este una extrem de bună, însă platforma a fost atacată de hackeri. Europarlamentarul consideră că așa ceva e inadmisibil pentru o instituție de stat.

Advertisment

Totodată, Rareș Bogdan și-a exprimat încrederea pe care o are în ministrul Florin Cîțu, despre care crede că e „una dintre mințile luminate ale finanțelor din România și ale guvernului”.

Europarlamentarul a făcut un anunț îngrijorător. El a informat că actuala criză nu va fi precum cea din 2008-2009, efectele aceștia fiind mult mai devastatoare. Conform spuselor lui, criza curentă ar putea, la nivel istoric, să fie comparată cu cea din 1929-1930.

Site-ul IMM Invest este în continuare nefuncțional

Vineri a fost lansată platforma, însă tot atunci a și picat. După ce Ministrul Finanțelor a dat vina pe un atac cibernetic, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale au preluat gestionarea platformei.

Directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM a spus ulterior că niciun dosar nu a fost înregistrat pe site. Acesta a adăugat a nu există nicio confirmarea oficială a unui atac cibernetic, fiind până acum doar suspiciuni.

Florin Cîțu a declarat că cei aflați în spatele acestor fapte vor fi identificați și prezentați public. Antreprenorii au fost asigurați că procesul de înscriere va fi reluat în curând.

Advertisment
Advertisment