Economic

Se amână ratele BNR pe 9 luni

Anunț valabil doar pentru cei care îndeplinesc anumite condiții. Nu toată lumea poate beneficia de această reglementare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

BNR vine în sprijinul românilor și le oferă posibilitatea de a amâna ratele pentru o perioadă de 9 luni de zile. Acest lucru este permis doar în baza dovezilor. În caz contrar trebuie să plătiți ratele așa cum au fost stabilite inițial.

Ratele se amână doar pentru o anumită categorie de români

Adrian Vasilescu, consilierul BNR aduce informații prețioase pentru a clarifica această situație. Acesta ia în considerare și efectul pe care îl va avea amânarea ratelor pentru 9 luni în contextul economiei.

Advertisment

Este posibil ca ratele să fie amânate însă doar în cazuri excepționale în care se aduc dovezi. Încă se discută asupra detaliilor însă decizia finală a Guvernului va fi publicată în Monitorul Oficial. Doar în baza legii se pot suspenda ratele pe 9 luni.

Advertisment

Românii trebuie să depună o cerere la bancă prin care se solicită anularea ratelor. Băncile sunt cele care decid aprobarea sau dezaprobarea cererilor. Dacă dețineți dovezi cum că vă aflați în șomaj tehnic, că sunteți persoană fizică autorizată și ați rămas fără un loc de muncă aveți toate șansele să va fie aprobată cererea.

Criza prin care trece țara noastră este provocată de epidemia de coronavirus. Așa se explică faptul că toate sectoarele atât economic, cultural cât și cel social au decăzut. Marile companii încearcă să vină în sprijinul populației însă trebuie luate în considerare și efectele pe termen lung.

Banca Națională aduce soluții de întrajutorare a românilor

Reprezentanții BNR s-au mai confruntat și în alți ani cu o criză similară. Aceștia au oferit posibilitatea oamenilor să amâne plățile însă după o perioadă de timp s-au aflat în imposibilitatea de a mai plăti.S-au acumulat restanțe foarte mari și mulți nu și-au mai putut achita ratele.

Banca Națională este la curent cu toate noutățile în domeniu. Pe timp de criză se oferă împrumuturi de urgență, care în prezent ajung la 2, 58%. În toată această perioada de epidemie se vor lua măsuri speciale

La ora actuală în România sunt 10.000.000 de persoane care au deschis 15.000.000 de depozite. Toți acești bani sunt puși în circulație ceea ce reprezintă un punct de sprijin pentru țară noastră.

BNR pot amână plățile în anumite condiții pe 2, 6 sau 9 luni, dacă cetățenii nu pot plăti ratele lunar. În funcție de condițiile pe care aceștia le îndeplinesc se vor lua deciziile finale. Important este ca exista o rază de speranță iar românii vor fi ajutați să își amâne plățile pentru o anumita perioadă de timp.

Advertisment
Advertisment