Economic

România împrumută 400 de milioane de euro

În contextul pandemiei de coroanvirus, România a decis să împrumute o sumă uriașă de la Banca Mondială.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Situația provocată de Covid-19 în țara noastră de devine tot mai gravă. Autoritățile depun toate eforturile pentru a opri răspândirea pandemiei, iar spitalele par depășite.

Lipsa echipamentelor agravează situația actuală. Mulți medici sunt infectați sau aleg să își dea demisia de teama virusului.

Advertisment

Guvernul accesează 400 de milioane de euro

Guvernul României a decis să acceseze linia de asistență financiară preaprobată acordată de Banca Mondială pentru a face rost de suma respectivă. Banii vor fi folosiți în lupta cu pandemia de coronavirus.

Advertisment

Tatiana Proskuryakova, directorul de țară al Băncii Mondială pentru România și Ungaria a oferit o declarație. Aceasta spune că Banca este pregătită să acorde sprijin țării noastre pentru a putea depăși perioada de criză, prin oferirea celor 400 de milioane de euro.

Astfel, va fi acordat un ajutor financiar rapid, precum și o implicare pe termen lung. Totodată, Proskuryakova spune că, în funcție de evoluția situației, va continua să sprijine România pe parcursul crizei.

Vor beneficia de ajutor serviciile de intervenție și cele medicale. Se va încerca și scăderea pierderilor pentru sectoarele public și privat. Totodată, se vor depune eforturi semnificative pentru protejarea sănătății cetățenilor.

De asemenea, Biroul Băncii Mondiale din România încearcă în prezent să realizeze o restructurare a portofoliului existent. Se pune accent în special pe domeniul sănătății. Se dorește astfel valorificarea unor fonduri existente în vederea finanțării achiziției de echipamente necesare.

În plus, se urmărește și susținerea celorlalte domenii afectate de criză, în afară de cel al sănătății. După ce vom depăși pandemia de coronavirus, vor apărea probleme serioase în diverse sectoare.

Tot mai mulți medici renunță la lupta

Persoanele aflate în prima linie se tem pentru sănătatea lor și a familiilor. Condițiile insuficiente de protecție din instituții amplifică panică celor implicați direct în lupta cu Covid-19.

Tot mai mulți medici aleg să renunțe la lupta cu pandemia de coronavirus. Unul dintre motivele principale este lipsa echipamentelor de protecție. Fără acestea, personalul din spitale se supune unor riscuri uriașe

Din cauza demisiilor numeroase, Ministerul Sănătății discuta pe tema unui ordin de preaviz. Astfel, atunci când un cadru medical vrea să renunțe, acesta ar fi obligat să mai lucreze încă 90 de zile.

Advertisment
Advertisment