Economic

Prețul petrolului și țițeiului a scăzut considerabil

Petrolul și țițeiul costă până la 30 de dolari pe baril după scăderea bursieră din ultima vreme de până la 10%.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Se observă o scădere remarcabilă pe principalele piețe financiare ale lumii. Se pare că Arabia Saudită și Rusia, nu s-au pus de acord asupra reducerii producției

Petrolul și țițeiul scădere ce influențează decisiv tranzacțiile

Scăderea înregistrată a țițeiului a fost de 11%. Petrolul Brent, tranzacționat la Londra astăzi are prețul de 32,73 dolari pe baril. Petrolul WTI tranzacționat în SUA costă 30,29 dolari pe baril.

Advertisment

Tranzacțiile pe Bursă de la New York au fost suspendate, din cauza acestor scăderi acute. Băncile centrale din întreaga lume au decis să reducă în mod considerabil dobânzile în această perioada fără precedent.

Advertisment

Se fac încercări disperate de a se stabiliza piețele. În urma scăderii prețului petrolului Arabia Saudită a decis de a crește producția. Rusia nu a fost de acord să mai mențină o perioadă reducerea producției pentru a susține prețurile.

Bursa de la New York, total schimbată din cauza epidemiei cu noul coronavirus

Tranzacțiile de pe Wall Street sunt suspendate din cauza căderii indicelui S&P 500 Din cauza riscului de contaminare cu coronavirus se iau măsuri drastice la nivel mondial.

În special, măsurile drastice de izolare impuse în ultimul timp îi îngrijorează pe investitori. Aceștia prevăd o posibilă recesiune economică mondială din care nu știu cum o să iasă.

Indicele bursier S&P 500 a înregistrat azi o cădere de peste 8%. Acest lucru înseamnă o suspendare pentru 15 minute a tranzacțiilor pe Wall Street, din cauza panicii provocate de coronavirus.

Nimeni nu se aștepta că epidemia să ia o așa mare amploare la nivel mondial. Rezerva Federală americană face eforturi considerabile de a calma pieţele.

Imediat după debutul tranzacțiilor, indicele Dow Jones Industrial Average înregistrează o scădere de 9,71%, în timp ce indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 6,12%.

Prăbușirea indicelui S&P 500 a declanșat în mod automat întreruperea tuturor tranzacțiilor timp de un sfert de oră, pentru că oamenii din întreagă lume au intrat în panică. Până ce s-au mai calmat un pic piețele, tranzacțiile s-au stopat.

Piețele bursiere sunt direct influențate de criza coronavirusului, încă de la debutul acesteia. Începând de săptămâna trecută lucrurile s-au agravat și mai mult ceea ce a dus la o cădere gravă a indicelui Dow Jones.

În urma creșterii rapide a numărului de cazuri contaminate cu coronavirus, autoritățile au decis să impună măsuri drastice de izolare. Acest lucru pune pe gânduri investitorii din întreaga lume. Oamenii nu mai vor să investească de frică că în curând se vor confrunta cu o recesiune economică mondială.

Advertisment
Advertisment