Economic

Premiul Ludovic Orban spune că economia trebuie să funcționeze

Economia trebuie susținută în special în sectoarele-cheie. Companiile trebuie să ia măsuri de protecție a angajaților.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ludovic Orban a găsit soluțiile prin care toate instituțiile de mare importanță să funcționeze la capacitate maximă. Nu se poate că economia să stagneze de tot în această perioadă.

Sectoarele- cheie care trebuie să fie în permanență active

Printre domeniile vizate de maximă importanță se numără domeniul energiei, domeniul furnizării de utilități și de servicii publice.

Advertisment

Bineînțeles că aria medicală și cea de aprovizionare a populației, trebuie să funcționeze în această perioadă. Oamenii au nevoie de servicii medicale și de alimente că să supraviețuiască și este normal că aceștia să fie ajutați.

Advertisment

Se asigura condiții normale de aprovizionare și se vor oferi toate utilitățile necesare pentru o funcţionare optimă. Este foarte important ca în aceste momente delicate în care riscul epidemiei cu coronavirus este crescut să se adopte măsuri de protecție. Toți angajații din cadrul acestor unități vor fi protejați în conformitate legală.

Guvernul a adoptat măsuri preventive încă de la declanșarea epidemiei

În funcție de cum a evoluat epidemia de coronavirus s-au adaptat și măsurile esențiale pentru a depăși cât mai bine această perioada. Autoritățile sunt mobilizate și pregătite să intervină în diferite situații. În fiecare zi se iau măsurile necesare pentru a proteja sănătatea populației.

Orban solicită ministrului Sănătății și al Afacerilor Interne să se implice cât mai prompt și eficient. Direcțiile de sănătate publică trebuie să funcționeze normal de aceea s-au luat măsuri pentru întărirea capacității de a interveni pentru protecția oamenilor.

Numărul de medici epidemiologi sunt în continuă creștere și se implică cu dedicare în anchetele care se desfășoară. De viteza cu care se desfășoară aceste anchetele epidemiologice, depinde diagnosticarea persoanelor posibil infestate. Trebuie adoptate rapid măsurile necesare pentru a reduce cât de mult posibil răspândirea virusului printre oameni.

S-a subliniat încă o dată importanță măsurilor de urgență și respectarea izolării la domiciliu și a carantinei, acolo unde este cazul.

Orban a solicitat Ministerului de Interne, să ia măsurile necesare inclusiv prin intermediul echipelor mobile de jandarmi. Aceștia trebuie să se deplaseze și să verifice la fața locului modul în care se respectă măsurile de izolare. Nimeni nu trebuie să părăsească domiciliul dacă este izolat.

Reprezentanții administrației locale împreună cu angajații primăriilor, sunt cei autorizați să ia toate măsurile care se impun. În cazul în care acestea nu sunt respectate, riscați să fiți sancționat în mod drastic.

Se pot da amenzi contravenționale dar la fel de bine riscați să aveți un dosar penal și să fiți judecați de instanță. Nu trebuie să puneți în pericol comunitatea și gândiți-va la binele celor din jur. Nu este momentul să dați dovadă de egoism, este momentul pentru solidaritate și maximă înțelegere.

Spitalele vor fi pregătite pentru a putea asigura condiții bune de tratament în cazul în care mai apar și mai multe persoane infectate.Dacă virusul de va răspândi cu repeziciune implicit va crește capacitatea de tratare în toate spitalele din toate localitățile țării. Premierul spune că doar împreună vom putea depăși situația de criză de aceea trebuie sa fim cât mai uniți.

Advertisment
Advertisment