Economic

Plata șomajului tehnic va continua, iar angajatorii vor fi sprijiniți

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că plata șomajului tehnic se va face în continuare, iar angajatorii vor fi și ei ajutați.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Muncii a făcut un anunț important referitor la piața muncii din România. A explicat ce se va întâmplă cu șomajul tehnic, dar și cu sprijinul oferit de stat angajatorilor.

Plata șomajului tehnic va continua. Măsuri de sprijin și pentru angajatori

Violeta Alexandru și-a început discursul spunând că de 15 ani, niciun ministru al Muncii nu a fost într-un stat străin în ferme, cu scopul de a observa condițiile de muncă ale românilor. De asemenea, aceasta a declarat că nu știe de ce PSD e atât de isteric în privința rezultatelor deplasării ei.

Advertisment

“Partidul Social Democrat știe doar să creeze scandal, nu rezolvă nicio problema”, a spus ministrul Muncii. Violeta Alexandru a explicat că la ANOFM sunt efectuate plăți în valoare de două miliarde de lei pentru un milion de salariați.

Advertisment

“Vreau să fac un îndemn către toți angajatori să își plătească salariații. Ei au datoria de a achita șomajul tehnic la trei zile după încasarea banilor”, a spus ministrul. De asemenea, a adăugat că plata șomajului tehnic se va face și după 1 iunie, pentru toate sectoarele afectate.

În plus, Violeta Alexandru a explicat că va fi acoperită o parte din salariu pentru oamenii care revin la muncă. Cel mai probabil, e vorba de 41% din salariu. Vor fi ajutați și cei care angajează în această perioada. Există 300 000 de persoane apte de muncă, ce au avut contractele suspendate.

Situația muncitorilor români aflați în Germania

Inspecția Muncii din România a informat că vor exista în continuare evaluări în teren, alături de instituțiile omoloage germane. Acestea vor avea loc în țara noastră, la firmele de ocupare a forței de muncă, dar și în Germania.

Obiectul lor este constituit de evitarea unor cazuri că cel semnalat de muncitorii sezonieri din ferma de la Bornheim. Inspectorul general de stat, Mihai Uca, s-a deplasat zilele trecut în Germania, alături de Violeta Alexandru. Aceștia au verificat condițiile în care muncesc românii în agricultură.

Advertisment
Advertisment