Economic

Ministrul Muncii, aduce informații importante

Violeta Alexandru, oferă detalii despre când se va primi șomajul tehnic și spune care sunt drepturile persoanelor fizice autorizate

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atrage atenția oferind detalii de ultima oră cu privire la perioada în care se vor da oamenilor banii de la stat. Având în vedere situația critică în care se află România oficialitățile au hotărât să ofere angajaților 75 % din salariul minim pe economie.

Ordonanța de urgență impune izolarea la domiciliu și implicit ajutor de la stat

Reglementările din Ordonanța Militară 3 sunt impuse pentru protecția tuturor cetățenilor acestei țări. Așadar s-a decis ca angajații să beneficieze de șomaj tehnic.

Advertisment

Angajatorii care întrerup contractele angajaților depun o declarație cu numele celor care vor primi șomaj tehnic în această perioadă. Plățile se vor face cât de curând posibil  Situația se înrăutățește tot mai mult iar tot mai multe sectoare își încetează activitate. Angajatorii se vor adresa Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Advertisment

Documentele pentru șomaj tehnic se vor depune în format electronic Toți cetățenii sunt rugați să comunice online cu autoritățile locale în această perioadă de urgență. Angajatorii trebuie doar să trimită lista angajaților care beneficiază de șomaj tehnic, Agenției Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Dacă actele sunt depuse până în 15 aprilie plata se va face cât mai rapid. În decurs de 3 zile de când se primesc banii de la stat angajatorii au obligația să facă plățile.

Ce venituri vor avea sportivii în perioada suspendării contractelor

Sportivii care au contract individual de muncă, vor beneficia de 75% din salariul mediu brut. Clubul sportiv are obligația de a completa o listă cu numele sportivilor, iar aceștia vor primi ajutor de la stat. Prin urmare pe lângă suma de 4.070 de lei, oferită de guvern angajatorii le mai oferă o sumă de bani veniți din fondurile clubului sportiv.

Angajatorii nu au această obligație, aceștia suplimentează veniturile sportivilor doar dacă vor. Decizia finală aparține în totalitate deplină cluburilor.

În contextul epidemiei de coronavirus foarte mulți oameni rămân șomeri pe zi ce trece. Au apărut aproape 350.000 de contracte de când a început virusul să se extindă. Angajatorii sunt puși în situații critice de vreme ce nu mai au nici un profit. Aceștia sunt nevoiți să închidă și să-și trimită oamenii acasă. Situația actuală nu pare că se îmbunătățește curând. La întreg nivel global perioada de criză se extinde. Acest virus ucigător face ravagii și lovește fără milă toate sectoarele țării

Advertisment
Advertisment