Economic

Indicii bursieri, au ajuns la un nivel devastator de mic

Indicii bursieri se clasifică la cel mai jos nivel. Din anul 1987 și până în 2020 nu a mai avut loc așa o scădere drastică.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Din cauza epidemiei cu coronavirus acțiunile au suferit scăderi majore pe bursele din întreagă lume. Ședințele de tranzacționare din data de 12 martie arată devastator. Se observă că indicii importanți au suferit cea mai mare scădere începând din anul 1987 și până astăzi.

Investitorii cer măsuri imediate pentru protejarea pieţelor bursiere în contextul epidemiei

Investitorii se tem că virusul va distruge creșterea economică. Din nefericire, măsurile luate de guvern sunt insuficiente. Acest lucru nu poate fi împiedicat dacă nu vin cu măsuri suplimentare.

Advertisment

De asemenea și cel mai important indice britanic, a consemnat un declin de peste 10%, față de ce s-a întâmplat în 19 octombrie 1987. În America lucrurile stau la fel de rău. Indicii Dow Jones și S&P 500 au înregistrat, cel mai mare declin zilnic din 1987. S-au înregistrat scăderi de 9,5%, respectiv 9,4%. În Franța și Germania, indicii principali au consemnat scăderi mai mari de 12%, ceea ce este destul de ingrjorător.

Advertisment

Se declară scăderi remarcabile ce atrag după sine o criză economică Au fost înregistrate scăderi la bursele din toată lumea după ce Federal Reserve din SUA și Banca Centrală Europeană au luat măsuri pentru stimularea economiilor.

În ceea ce privește moneda Euro, BCE a anunțat că va face investiții majore anul acesta până la 120 de miliarde de euro pentru cumpărarea de eurobonduri. În prezent, investițiile nu depășesc 20 de miliarde de euro lunar în eurobonduri.

Coronavirus impact devastator asupra economiei

Investitorii consideră că măsurile luate sunt insuficiente, în această perioadă de mare incertitudine datorată epidemiei cu coronavirus. Persoanele autorizate în analiza statisticilor de acest fel susțin că nu știu cum va arăta economia în scurt timp. Nu se știe ce se mai poate întâmpla în situația de față însă lucrurile cu siguranță nu arată deloc bine.

Acțiunile companiilor tranzacționate pe piețele financiare au înregistrat scăderi puternice la nivel global. S-au înregistrat pierderi de 14.000 de miliarde de dolari din cauza crizei provocate de coronavirus. Apar si primele schimbări de bursă.

Indicele japonez Nikkei a scăzut vineri cu 10%, apoi a ajuns la -6%. În Australia, bursa scade inițial cu 8%, apoi crește cu 4,4%. Aceasta a fost una dintre cele mai mari schimbări în tranzacții.

Un alt indice, din zona Asia-Pacific, a crescut cu 0,1%, după ce inițial era în scădere cu 5%. Băncile centrale și guvernele au început să ia măsuri pentru restabilirea acestei situații. Sistemele financiare au de suferit din cauza acestei crize ce are un impact deciziv în toată lumea.

Advertisment
Advertisment