Economic

Guvernul va mări alocațiile săptămâna aceasta

După numeroase discuții pe această temă, se pare că Executivul va face majorarea zilele următoare.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Conform informațiilor Digi24, Guvernul va mări alocațiile săptămâna aceasta, cu un procent de 10-20%, după ce au avut loc multe discuții și contradicții cu PSD. Decizia va fi luată în cadrul ședinței Executivului.

Guvernul va mări alocațiile

Liberalii au în vedere o creștere treptată anuală a alocațiilor, în funcție de cât va permite bugetul. Cel mai probabil se va ajunge la dublarea acestora într-un termen cuprins între doi și cinci ani.

Advertisment

Săptămâna trecută, ministrul Muncii a declarat că va propune Executivului o majorare a alocațiilor, însă că procentul va fi unul ce poate fi suportat de buget. Violeta Alexandru a adăugat atunci că promisiunile de dublare fără o sursă de finanțare nu sunt responsabile.

Advertisment

“A dubla peste noapte fără să explici de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este ceva responsabil. Prim-ministrul mi-a cerut să fiu pregătită în această direcție. PNL în acești ani a creat o creștere a alocației tocmai pentru că știm că nu este mare.

Da, vor fi mărite alocațiile. Sunt gata pentru săptămâna viitoare să mă duc în Guvern cu o majorare în privința alocațiilor. Totuși, va fi cu siguranță cât să fie sustenabilă în buget” declarase Violeta Alexandru.

“În două săptămâni vom rezolva această problema (a creșterii alocațiilor cu 15% – n.r.). Este limpede, sincer va spun, că nu avem posibilitatea să dublăm alocațiile. Am dublat alocațiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, spunea și premierul, acum câteva zile.

Toate aceste discuții au început după ce Curtea Constituțională a decis să respingă sesizarea Guvernului referitoare la proiectul de lege de dublare a alocațiilor. Astfel, liberalii nu au putut să amâne această majorare.

De asemenea, Partidul Social Democrat a amenințat cu o moțiune de cenzură, în cazul în care aceste creșteri nu au loc.

Advertisment
Advertisment