Economic

Programul IMM Invest, demarat de guvern, nu funcționează

Ministerul Finanțelor a anunțat astăzi, 17 aprilie, că va fi inițiat programul IMM Invest pentru a ajuta afacerile mici și mijlocii. Însă, primele probleme nu au încetat să apară.

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Pandemia de coronavirus nu a afectat doar sănătatea oamenilor, ci a creat și o adevărată criză economică. România face față destul de greu problemelor financiare care tot apar.

Cei care se află la conducerea țării caută zilnic metode prin care să țină totul sub control. Însă, multe întreprinderi cer ajutor din cauza deficitului bugetar cu care se confruntă.

Advertisment

Va fi demarat un program guvernamental pentru afacerile mici și mijlocii

Chiar de astăzi, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat inițierea celui mai amplu program de susținere a întreprinderilor. Acesta se va numi IMM Invest și va fi folosit pentru ajutarea afacerilor mici și mijlocii din România. Bugetul pe care îl asigură programul este de 15 miliarde de lei, cu posibilitatea măririi acestuia.

Advertisment

Astfel, toate acele afaceri care au nevoie de anumite sume de bani pentru a supraviețui au acces la această platformă. Tot ceea ce trebuie să facă este să intre pe site-ul oficial al programului și să completeze un formular. După, vor avea acces la credite pentru investiții și capital de lucru garantate cu până la 90%.

IMM Invest este extrem de important pentru starea financiară a României. Cu programul acesta se va intra în a doua etapă, cea de repornire a economiei. Ministrul Finanțelor a specificat că acesta va funcționa până la sfârșitul anului.

Programul IMM Invest deja a început să aibă probleme

Odată cu deschiderea aplicației au avut loc numeroase înscrieri pe site-urile care aparțineau platformei. Mai exact, au existat 200 de aplicații pe secundă.

Acest lucru a dus la blocarea celor două site-uri, fngcimm.ro și imminvest.ro. Responsabilii pentru aplicație se pregătiseră pentru asemenea momente, însă a fost în zadar.

A fost declarat că există diferite suspiciuni întemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. Ministrul, Florin Cîțu a scris pe pagina de Facebook că cei care se află în spatele acestei fapte vor fi descoperiți și prezentați public.

Încă de la blocarea programului, echipa de suport tehnic încearcă să remedieze rapid problemele existente. Toți antreprenorii sunt asigurați că procesul de înscriere va fi reluat curând.

Advertisment
Advertisment