Economic

Grecia nu acceptă concedierile, în perioada crizei de coronavirus

Grecia a decis să ofere angajaților aflați în imposibilitatea de a merge la muncă suma de 800 euro pe lună. Vor fi susținute toate companiile afectate

Advertisment
Advertisement
efume.ro

Oficialitățile Greciei au luat măsuri economice deosebit de favorabile pentru cei care lucrează în diverse domenii de activitate. Aceștia sunt pregătiți să ofere suma de circa două miliarde euro, pentru a atenua impactul acestei crize apărute în urmă epidemiei cu coronavirus. În Grecia au decedat cinci persoane din cauza coronaviruslui și  un număr de 387 persoane au fost contaminate.

Grecia o țară model care este alături de angajați în aceste momente dificile

Măsurile adoptate de Guvernul Greciei aduc un mare avantaj tuturor angajaților. Acesta interzicere disponibilizările persoanelor care lucrează în cadrul companiilor afectate.

Advertisment

La ora actuală în Grecia se află aproape jumătate de milion de angajați care nu pot merge la muncă. Angajatorii diferitelor companii au fost obligați de situație să închidă activitatea.

Advertisment

Guvernul interzice magazinelor care au fost nevoite să închidă să nu concedieze angajații. Orice disponibilizare va fi considerată nulă, ceea ce înseamnă că angajații sunt privați de tot ce poate fi mai rău.

În acest fel, Guvernul vrea să vină în sprijinul angajaților și să prevină o decădere economică. Prin urmare, se oferă tuturor companiilor afectate un real suport pentru a îmbunătăți lichiditățile și a amâna plata impozitelor și taxelor cel puțin pentru o perioadă de patru luni.

Măsuri favorabile pentru angajații din cadrul companiilor afectate

În această perioada în care riscul de contaminare cu noul coronavirus, toate produsele necesare precum măștile, mănușile și produsele antiseptice vor avea un TVA mult mai scăzut. Astfel procentul va fi redus cu 6%, în loc de 24% cât ar fi în mod normal. Având în vedere circumstanțele de față, oficialitățile susțin cât de mult pot populația și iau măsuri net avantajoase în comparație cu alte țări.

Guvernul realizează că epidemia cu coronavirus va atrage după sine o criză economică din care țară abia reușește să-și revină. Creșterile anuale care se află undeva la 2,8 % anul acesta se crede că se va obține o creștere aproape de zero.

Și Grecia se află într-un regim de urgență, în care se interzice activitatea desfășurată în toate centrele de agrement, inclusiv pe plajele organizate, în baruri, cafenele, cinematografe și teatre. La sfârșitul acestei săptămâni se așteaptă să se închidă chiar și marile centre comerciale.

De astăzi, 18 martie s-au închis magazinele mici, în afara celor care comercializează produse alimentare, farmacii, bănci și ateliere mecanice.

Advertisment
Advertisment